Sett ned fartsgrensen og få tryggere skolevei på Hvaler

Krysset på Asmaløy der veien tar av til Rød og skolen ble utvidet og gjort mer oversiktlig høsten 2013.  Nå ber Hvaler Arbeiderparti om fartsgrense på 50 km/t her og  ved Skjelsbu på Vesterøy.

Krysset på Asmaløy der veien tar av til Rød og skolen ble utvidet og gjort mer oversiktlig høsten 2013. Nå ber Hvaler Arbeiderparti om fartsgrense på 50 km/t her og ved Skjelsbu på Vesterøy. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hvaler Arbeiderparti fikk i kommunestyret tilslutning til et forslag om sette fartsgrensen ned til 50 km/t to steder på Rv 108, ved avkjørsel til Rød på Asmaløy og ved Skjelsbu på Vesterøy.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler kommunestyre behandlet innspill til regional transportplan for Østfold mot 2060 i mai. Et av innspillene handler om nedsatt fartsgrense langs 108, noe som vi har kjempet for i mange år på Hvaler.

Statens vegvesen mener at kjøreadferden til oss som pendler gjør det vanskelig å holde fartsgrensene hvis det er for mange 60 km/t-soner og at ulykkesstatistikken ikke sier at det er behov for å sette ned fartsgrensen.

Hvaler Arbeiderparti er opptatt av trygg skolevei og trafikksikkerhet og mener at det må finnes en løsning for bedre sikkerhet langs 108. Derfor fremmet vi et tilleggsforslag som ble vedtatt i kommunestyret. Vi ber om at Statens vegvesen setter ned farten til 50km/t med fartsdumper og gangfelt ved avkjørsel til Rød på Asmaløy og ved Skjelsbu på Vesterøy. Dette er farlige områder der skoleelever må krysse veien.

Det innebærer en stor endring i kjøremønster for bilistene å måtte senke farten til 50km/t med fartsdumper, men vi håper at Statens vegvesen ser at kommunen ønsker så sterke virkemidler og at de vil se på saken med nye briller. Fartshumper endrer kjøreadferden slik at det kan være realistisk å ha gangfelt over fylkesveien.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken