Derfor sa kommunen nei til biltrafikk på gangvei i Rolvsøy

Bekymringsfullt: – Hjulsporene viser at det er biler som kjører på gang- og sykkelveien, påpeker virksomhetslederen for vei i Fredrikstad kommune.

Bekymringsfullt: – Hjulsporene viser at det er biler som kjører på gang- og sykkelveien, påpeker virksomhetslederen for vei i Fredrikstad kommune.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det strider mot alle prinsipper og trafikkregler å åpne en gang- og sykkelvei for biltrafikk, er kommunens svar til Rolvsøy-foreldre som vil unngå å kjøre den bratte Bregneveien når det er glatt.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserbrev 22. januar kritiserer Marianne Kristiansen kommunen for at vi ikke åpner stikkveien mellom Bregneveien og Råkollveien som bilvei i vinterhalvåret slik man gjorde for noen år siden. Beboerne i området vil åpne stikkveien i vintermånedene fordi de er redde for å kjøre ned Bregneveien når bakken er glatt og isete.

Etter henvendelsen fra beboerne i området har Virksomhet vei gitt denne bakken økt oppmerksomhet når det gjelder snøbrøyting og strøing, slik andre og brattere bakker i kommunen får. Vi har også utplassert to sandkasser i Bregneveien slik at det er mulig å strø før kommunen kommer med strøbilen. Innspillet fra aksjonsgruppa er videre sendt til høring i forslaget til reguleringsplan for fortau i Råkollveien.

Stikkveien det henvises til er regulert og skiltet som gang- og sykkelvei. Den er smal og ikke beregnet for biltrafikk. På et faglig grunnlag og med tanke på sikkerhet for gående og syklende strider det mot alle prinsipper og trafikkregler å åpne en gang- og sykkelvei for biltrafikk. Dette har med forutsigbarhet for de myke trafikantene å gjøre.

Selv om stikkveien tidligere har vært åpen for biler vinterstid, betyr ikke det at denne praksisen skal fortsette. Vi vet at det er bilister i området som ikke respekterer skiltene og som likevel benytter gang- og sykkelveien som bilvei. Dette er sterkt bekymringsfullt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken