– Med mindre du er blind og ikke hører, kan du ikke ha unngått å få med deg hva som skjedde

Av

Fredrik Reiten fra Opstad håper dette leserinnlegget vil få bilister til å kjøre mer forsiktig - og ikke minst ta ansvar for sine handlinger.

DEL

MeningerTil deg som kom kjørende på Elindveien opp bakken mot Seppoveien rundt 8.10 i morges. Du kjørte en type SUV, tror det var Mercedes. Det var ikke så lurt å ligge 1 meter over i mitt kjørefelt MIDT i en sving på en allerede altfor trang vei. I de 3 sekundene vi så hverandre gjorde du ikke noe forsøk på å komme deg over i riktig kjørefelt heller. Vet ikke om du holdt på med noe annet, eller bare ble handlingslammet jeg?

Det var dårlige kjøreforhold og ingen av oss hadde noe særlig fart å snakke om, men for å unngå en front mot front, så tok jeg en for laget og dyttet bilen ned i grøfta når det var et par meter fra at det smalt. Samtidig lå jeg på hornet og det skrapte godt under bilen, så du kan umulig ha unngått å få det med deg. Med mindre du er blind og ikke hører, men da håper jeg ikke du hadde kjørt bil.

Når jeg i tillegg løper etter bilen din og tror du skal stoppe, da blir jeg en smule forbanna når du bare gir gass og kjører videre! Hadde jeg ikke styrt i grøfta hadde det blitt dyrt for deg og vi hadde antakelig fått vondt alle sammen.

Datteren min på 8 ble veldig redd og lei seg og syntes du var en idiot. Så sterke ord pleier ikke ho å bruke. Det endte heldigvis bra. Politiet kom tilfeldigvis forbi og sørget for at det gikk sakte forbi, for vi stod på et farlig sted den halvannen timen vi ventet på berging.

De 500 kronene i egenandel er ikke noe problem, og det virker utrolig nok som om det gikk bra med bilen bortsett fra en del skrubbsår under.

Det at du ikke stoppet etter at jeg sparte både kroppen din og lommeboka fra å ha det vondt, det er verre. Håper du legger deg med litt dårlig samvittighet i kveld!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags