Jeg har bodd i Torsnes i nærmere tredve år. Onsdag kveld opplevde jeg noe spesielt. En 22- åring hadde på meget kort varsel invitert til folkemøte i Torsnes. Selvfølgelig på Folkets hus – midt i bygda.

Hvorfor? Fordi rådmannen i Fredrikstad kommune i sitt budsjett har noen usedvanlige og dårlige forslag til kutt. Den svært populære ungdomsklubben i bygda er foreslått lagt ned samt det fantastiske sykehjemmet med tjuefem beboere.

Hva ble spesielt ved denne kvelden på Folkets hus?

Først må jeg nevne oppmøtet. Salen var nærmest fullsatt. Så må nærværet av politikerne poengteres. Så å si alle var tilstede i panelet. (Savnet KrF og Venstre…) Appeller startet møte. Marianne Husvik startet med de eldre, og deretter fulgte ungdommen opp. En etter en. Jeg blir så stolt over å bo i en bygd - som er en del av Fredrikstad - som har så til de grader engasjerte ungdommer som elsker Torsnes. De ga uttrykk for kjærlighet ikke bare til klubben, men også til bygda si. De vil ha et levende Torsnes. «La Torsnes leve» er navnet på Facebook. Her er vi alle enige. Om du er femten eller femti. Gjerne yngre. Gjerne eldre.

Det kom frem en del poenger som var ukjente for meg. Ungdomsklubben er åpen tre timer i uken. Fredag kveld. Klubben er den som har det nest største besøket av alle klubber i Fredrikstad. Med kun tre timer åpningstid. Rimelig leieavtale med kommunen, må også nevnes.

Det kom klare signaler fra samtlige politikere om at dette må man se på. Vi forventer det nå! Og at konklusjonen blir videre drift til en billig penge, for svært mange ungdommer.

Sykehjemmet ble også debattert. Flere i salen var usikre når politikere snakker om lys i vinduene. Hva betyr det? Jeg ha fått forsikringer om at det betyr lys i vinduene til eldre. Men, driftsformen vil bli endret. Hva det vil si, vet ikke jeg.

Det jeg vet er at vi følger med fremover.

Les også

Sp tar kampen for Torsnes: Skal også «bestemor» sentraliseres og flyttes?