Ytring: Mens vanlige folk må vente på stappfulle tog, sitter stadig flere overbetalte direktører og konsulenter godt og varmt på sine kontorer

Finnes det ingen grenser for hva brukerne av Østfoldbanen skal finne seg i av stappfulle tog og frysing på perronger? spør artikkelforfatteren.

Finnes det ingen grenser for hva brukerne av Østfoldbanen skal finne seg i av stappfulle tog og frysing på perronger? spør artikkelforfatteren. Foto:

Av

Det har vært en lønnsfest uten like på Follobaneprosjektet, og uryddige forhold i bruken av konsulenter og innleide, hevder artikkelforfatteren.

DEL

Meninger 

Finnes det ingen grenser for hva togpendlerne skal finne seg i? Nå skal åpningen av Follobanen utsettes til desember 2022. Brukerne av Østfoldbanen vet hvor viktig prosjektet er. Det vet også Arbeiderpartiet. Men det begynner å bli en stund siden vi hadde en Ap-ledet regjering. Banen kom inn som prioritert prosjekt i Nasjonal transportplan (2009), og de forberedende arbeidene startet (2010).

Mens Arbeiderpartiet er tydelig på at ressursene skal brukes på bedre togtilbud, har høyreregjeringen dessverre et annet fokus: Privatisering, ansvarspulveriserende oppsplitting, stadig flere selskaper. Den ene hånda vet ikke lenger hva den andre gjør.

Mens vanlige folk på vei til jobb, blir stående og fryse på perrongen, ventende på stappfulle tog som ofte er forsinket, sitter stadig flere overbetalte direktører og konsulenter godt og varmt på sine kontorer i Oslo. Derfor er verken utsettelsen eller kostnadssprekken uventet. Prosjektet har vært dårlig styrt, kontrakten med Condotte måtte avlyses, det har vært en lønnsfest uten like og uryddige forhold i bruken av konsulenter og innleide.

Ansvaret ligger hos Høyre, Frp, Venstre og KrF, som trumfet jernbanereformen gjennom. De fire partiene har nå gått sammen i en flertallsregjering. Det bør likevel ikke hindre folk i å si tydelig fra: Nå er det nok!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags