Tiggeforbud løser ingenting

Kvinne av romfolket tigger på gata i Fredrikstad. –  Å forby mennesker å be om hjelp på gata rammer mange flere enn de kriminelle, mener MDG-politikeren.

Kvinne av romfolket tigger på gata i Fredrikstad. – Å forby mennesker å be om hjelp på gata rammer mange flere enn de kriminelle, mener MDG-politikeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Løsningen er naturligvis ikke å forby skalkeskjulet, men å straffeforfølge lovbruddene, mener Håkon Borch, MDG.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

NRK har skapt stor debatt med sin nye dokumentar om kriminelle utenlandske miljøer i Norge. Dette har fått mange til å rope opp om et tiggeforbud. Men det er liten logikk i å innføre flere forbud for å stoppe folk fra å gjøre ting som allerede er forbudt.

Enkelte bruker tigging som skalkeskjul for kriminalitet, men kriminelle bruker også mange andre virksomheter for å kamuflere seg. Løsningen er naturligvis ikke å forby skalkeskjulet, men å straffeforfølge lovbruddene. Å forby mennesker å be om hjelp på gata rammer mange flere enn de kriminelle. Det vil også ramme mange mennesker som selv er offer for den organiserte kriminaliteten. Det er dypt urettferdig, og ikke Norge verdig.

  • Avstemning nederst på siden: Er du for eller i mot tiggerforbud i Fredrikstad?

Derfor er tiggeforbud verken riktig medisin, eller moralsk akseptabelt for å hindre organisert kriminalitet. Som et liberalt parti med medmenneskelighet i fokus sier De Grønne nei til «enkle løsninger» som tiggeforbud, som vil gjøre livet vanskeligere for noen av de svakeste i samfunnet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags