Når kommer terroren til Fredrikstad?

Blomster, lys og hilsener ved det jødiske supermarkedet i Paris der fire gisler ble drept under terroren i januar i fjor. Petter Sørlie minner om at attentatmennene kom over grensen fra Belgia, at landegrenser ikke stanser terrorister.

Blomster, lys og hilsener ved det jødiske supermarkedet i Paris der fire gisler ble drept under terroren i januar i fjor. Petter Sørlie minner om at attentatmennene kom over grensen fra Belgia, at landegrenser ikke stanser terrorister. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det kan være tidsspørsmål før et terrorangrep rammer Sverige. Hva da med Fredrikstad, spør Petter Sørlie.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Vi kan lese, i blant annet Aftenposten om hvor fortapt vårt kjære naboland Sverige egentlig er. Vi vet fra før at det i Sverige er store parallellsamfunn og segregeringen er enorm. Det multikulturelle Sverige opplever nå å være nr én på Europas kriminalitetsoversikt (i forhold til befolkningen).  Ikke en stolt førsteplass for en si?

I Gøteborg har det i løpet av det siste året vært omtrent 250 skyteepisoder, og det svenske politiet tør ikke gå inn i enkelte områder av utkantstrøkene i frykt for å bli angrepet av innvandrergjengene. For et par dager siden kunne vi også høre en svensk professor på politihøyskolen si at det kun var et tidsspørsmål før det «smeller» ordentlig i Sverige, altså at man kan vente seg et større terrorangrep. Kanskje Gøteborg er først ute?

Som utenforstående er det lett å tro at denne situasjonen er en villet situasjon de inkompetente svenske politikerne har styrt mot lenge. Eller kanskje det bare er inkompetanse kombinert med naive, godtroende svenske velgere. Problemet er at dette meget vel også kan gå utover oss.

Fredrikstad er ikke mer enn to timers kjøretur fra Gøteborg, og med den totalt fraværende grensekontroll Norge bedriver på grensen er det nærliggende å tro at vi snart kan oppleve episoder vi tidligere bare har drømt om og sett på TV. Terrorangrepet i Paris ble utført av innvandrere som var bosatt i Brussel, et par timers kjøretur fra Paris.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken