Fredrikstad på en av de mest populære teknologi-podkastene i Norge

Silvija Seres ønsker å inkludere og oppmuntre flere til å bli med på teknologireisen, her i samtale med Morten Granlund, principal i Capgemini Fredrikstad.

Silvija Seres ønsker å inkludere og oppmuntre flere til å bli med på teknologireisen, her i samtale med Morten Granlund, principal i Capgemini Fredrikstad. Foto:

Av

Hege Bongard, Vekst i Fredrikstad, forteller om Fredrikstad-bedrifter som bidro til læringsdugnad da de møtte bedriftsrådgiver Silvija Seres til podkast-innspilling.

DEL

Spaltist

Silvija Seres gjør sine siste forberedelser. Lyd sjekkes, og et tjuetalls tilhørere på Refsnes Gods skal snart få høre ekspertene uttale seg. Ekspertene fra Østfold. Silvija Seres er ingen hvem som helst, men likevel henter teknologiinvestoren og matematikeren med doktorgrad fra Oxford University, inn «våre» folk. Anledningen er innspilling til podkasten LØRN.TECH.

LØRN.TECH er en læringsdugnad om teknologi og samfunn. I samtalene utforskes kunstig intelligens, big data, blockchain, robotisering, cybersikkerhet og alle begrepene som spinner rundt oss om dagen. «Fersk, relevant og norsk innhold om teknologieksempler og ledelse er en mangelvare», i følge Seres. Gjennom Vekst i Fredrikstad jobber vi for å få opp liknende historier, fra Fredrikstad. Flere av våre forslag til lokale bedrifter Seres kunne samtale med denne dagen, satt nå i salen og ventet på å komme opp på podiet.

Seres ønsker å inkludere og oppmuntre flere til å bli med på teknologireisen. Noen går foran, men vi lykkes først når alle blir med. Det samme gjelder for næringsdestinasjon Fredrikstad. Vi blir først en suksess gjennom kraften vi har til sammen, derfor er oppmerksomhet rundt de mange så viktig. De som kan inspirere og mobilisere. De du leser om i media, de du hører i et foredrag, eller, de du hører i en podkast. De som kan bevise at vi er en konkurransedyktig region.

For hadde du vel trodd, at C.H. Evensen Industriovner fra Fredrikstad, blir foretrukket som leverandør til sterke internasjonale merkenavn som Audi og BMW? Mens C. H. Evensen tidligere produserte industriovner og varmebehandlingsanlegg, tilbyr de nå også sanntidsovervåking og fjernstyring av ovnene. Produktet har blitt en tjeneste. Hadde de ikke tatt denne teknologireisen, ville de ikke eksistert i dag. Men nå leverer de til over 50 land - fra Fredrikstad.

Og visste du, at hos Brynild Gruppen i Fredrikstad har et begrep de kaller robotisert konkurransekraft? Og at dersom noe går i stykker, 3D-printer de ut sine egne reservedeler?

- If you are looking for an expert, look in the mirror, sies det fra scenen på Refsnes. Podkastinnspillingen er godt i gang.

Tenk på deg selv som en konkurransekraft! Det er godt råd, for hvem ellers?

Denne dagen er uansett god, for Fredrikstad-bedrifter er «On Air» på en av de mest populære teknologi-podkastene i Norge.

PS! Tusen takk til Kompetanseforum Østfold som inviterte oss med, og som setter et viktig søkelys på fremtidens kompetansebehov. For elever, for lærere, for bedrifter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags