Svar til Liv Hauglin: En anmelder trenger ikke vektlegge alle aspekter

Bilde fra forestillingen «Skjørtet som falt ned fra himmelen». Foto Øyvind Holm Edvardsen

Bilde fra forestillingen «Skjørtet som falt ned fra himmelen». Foto Øyvind Holm Edvardsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det faktum at jeg i denne sammenhengen ikke trakk frem musikken, er ikke å forstå dit hen at jeg synes den var upassende eller uvesentlig, skriver FBs anmelder Tom Skjeklesæther.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Liv Hauglin er skuffet over at musikken som hennes bekjente, Anniken Paulsen, har skrevet og spilt inn for teateroppsetningen «Kjolen som falt ned fra himmelen», ikke ble omtalt i min anmeldelse her i Fredriksstad Blad.

Under overskriften «Komponisten som forsvant» sier Hauglin blant annet følgende «Dere har fjernet musikken fra anmeldelsen».

Det stemmer at musikken ikke er vurdert i selve teksten, men jeg har ikke gjort noe forsøk på å underslå at Annikken Paulsen har skrevet og spilt inn musikk i denne sammenhengen. Det står å lese både i innledningen til anmeldelsen og i faktaboksen til slutt.

Enhver anmeldelse er en subjektiv oppfatning av det inntrykket anmelderen sitter igjen med etter å ha sett en forestilling, en konsert, en utstilling, hørt en plateutgivelse eller lest en bok. Hvordan man velger å løse det oppdraget er altså høyst individuelt. Det trenger ikke å innebære at man må vektlegge alle aspekter ved verket eller fremføringen. Det er en misforståelse at anmeldere har denne typen krav satt til sin tekst.

Det faktum at jeg i denne sammenhengen ikke trakk frem musikken, er ikke å forstå dit hen at jeg synes den var upassende eller uvesentlig.

Det kan være greit å huske at jeg ga Ida M. Fredriksen og Britt Lossius «Skjørtet som falt ned fra himmelen» en svært positiv anmeldelse og ga uttrykk for at teaterstykket fortjente å bli sett av mange. Det inkluderer også musikken til Anniken Paulsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken