KrF vil ha Østfold regionteater til Fredrikstad

Silje Waters er en av initiativtakerne til kulturopprøret. KrF ønsker henne og teatret velkommen til hjembyen. Foto: Jarl M. Andersen

Silje Waters er en av initiativtakerne til kulturopprøret. KrF ønsker henne og teatret velkommen til hjembyen. Foto: Jarl M. Andersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Fredrikstad gir den beste plasseringen og det beste grunnlaget for kvalitet innen musikk- og teaterproduksjon i regionen, heter det i denne resolusjon fra KrF Fredrikstads årsmøte 12. februar 2018.

DEL

Leserbrev 

Fredrikstad er en levende kulturby med et rikt kulturliv som revy, festivaler og teater. Fredrikstad har levert mange av våre fremste scenekunstnere og har et yrende liv knyttet til barne og ungdomsteater med mange scener som nå påkostes fra kommunens side og er under utvikling.

KrF Fredrikstad har merket seg de 113 kulturaktørene og kulturopprøret mot Østfold kulturutvikling og en bevegelse i retning av å skille ut teatervirksomheten i Østfold kulturutvikling i et eget selskap med eget styre og egen teatersjef. KrF Fredrikstad mener det alltid er en fare for en politisering av teater og kulturliv og tror på å gi kunsten en friere rolle i samfunnet.

KrF Fredrikstad mener det alltid er en fare for en politisering av teater og kulturliv og tror på å gi kunsten en friere rolle i samfunnet.

I Fredrikstad ligger utdanningsinstitusjonen Akademi for Scenekunst som leverer utdanning på bachelor- og mastergrad i scenografi og det er naturlig å tenke seg et gjensidig berikende virke mellom et studiested man satser på både nasjonalt og lokalt og med lokale profesjonelle, utøvende kunstnere.

Fredrikstad har også et velutviklet kulturliv med kirkekonserter, Hovland-festival og stadige oppsetninger av klassisk teater på små og større scener av lokale dramatikere.

Årsmøtet i KrF Fredrikstad mener Fredrikstad gir den beste plasseringen og det beste grunnlaget for kvalitet innen musikk- og teaterproduksjon i regionen, derfor bør det påtenkte Østfold regionteater legges til Fredrikstad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags