Gå til sidens hovedinnhold

Expert-ledelsen har feil forståelse av demokrati

Artikkelen er over 5 år gammel

Bonusordninger passer for dem som har nok fra før, er Vidar-Lorang Larsens kommentar til at Expert vil fjerne tariffavtalen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser at ledelsen i Expert «skyver» ordet demokrati foran seg nå de sier at de ansatte får lokaldemokrati istedenfor sentrale avtaler!

Sannheten og flere tiårs erfaringer i norsk arbeidsliv er at «arbeidsfolk» har best forutsigbarhet og trygghet med sentrale tariffavtaler avtalt mellom partene i bransjene (lønns- og arbeidsvilkår), mens avtaler basert på litt lønn og som da ikke gir nok trygghet for å dekke de daglige behov (forsørge familie, betjene huslån, forsikringsordninger, pensjoner osv) og bonuser vil være uforutsigbare og skaper i mange tilfeller urettferdige og negative konkurranser mellom kolleger! Bonusordninger passer for dem som har nok fra før!

Sentrale tariffavtaler gjør også at den enkelte arbeidstaker slipper å forhandle alene for sine lønns- og arbeidsvilkår.

 

Kommentarer til denne saken