Etter Tall Ships Races – våger vi å tenke store tanker sammen?

Søndag tok skutene farvel. Gunhild Bøgseth skriver av byen under skutefesten var preget av gode løsninger, samarbeid og fremsnakking.

Søndag tok skutene farvel. Gunhild Bøgseth skriver av byen under skutefesten var preget av gode løsninger, samarbeid og fremsnakking. Foto:

Av

– Skal vi kjenne vår besøkelsestid, må vi våge å hevde vår ambisjon om å bli en verdensby, skriver miljø-og byutviklingssjef Gunhild Bøgseth, og mener Fredrikstad trenger Tall Ships Races hver dag.

DEL

Leserbrev

Dette ble helga da verden kom til Fredrikstad og Fredrikstad fremsto som en liten verdensby. Det ble dager hvor skuter, musikk og flagg fra hele verden prydet vannet, gatene sydet av mennesker, og sol og latter smittet i alle retninger. Atmosfæren i byen var preget av gode løsninger, samarbeid og fremsnakking. Alle ønsket at arrangementet skulle bli en suksess.

Fra nå av blir det ikke et spørsmål om hvor du var du når Oddvar Brå brakk staven, men hvor var du under Tall Ships Races 2019? Fredrikstad trenger Tall Ships Races hver dag.

Som opprinnelig idrettspsykolog er jeg opptatt av sammenhengen mellom ambisjon og prestasjon. Skal vi bli en liten verdensby, må lista legges høyt. Fredrikstad har alle forutsetninger for å ha et høyt ambisjonsnivået nasjonalt og internasjonalt. Vi har spennende næringsliv med banebrytende produkter, et sultent høyskolemiljø, rikt kulturliv og kompetente innbyggere med stor entusiasme.

For å utvikle potensialet i Fredrikstad blir det viktig å definere noen `dragere` som kan angi et nasjonalt og internasjonalt ambisjonsnivå. Disse `dragerne` må bygges på byens komparative fortrinn. Lærdommen fra åttitallet, da skipsbyggingsindustrien i Fredrikstad skulle konverteres til oljerelatert virksomhet, var at vi ikke klarte å vinne kontraktene og tapte for vestlandsverftene – som nå er blitt verdensledende.

Skal vi denne gangen kjenne vår besøkelsestid, må vi våge å hevde vår ambisjon om å bli en verdensby. Hva med å etablere Fredrikstad som et nasjonalt forskningssenter for `fremtidens olje` – sirkulærøkonomien? Hva med å etablere Fredrikstad som et nasjonalt forskningssenter for helseteknologi for eldre? Hva med å etablere Fredrikstad som et forskningssenter for landbasert havbruk? Våger vi å tenke slike store tanker sammen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags