Tvilsomt om Syria, FB

Tendensiøst? Fredrikstad Høyres leder mener at mandagens sak om Syria-flyktninger er tendensiøst fremstilt på førstesiden.

Tendensiøst? Fredrikstad Høyres leder mener at mandagens sak om Syria-flyktninger er tendensiøst fremstilt på førstesiden.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fredriksstad Blad skriver på sin førsteside i går at det er fire millioner syrere på flukt, og fredrikstadfolk synes det er for mye å ta i mot 68 av dem. Implisitt i dette formidles en tendensiøs påstand om manglende barmhjertighet blant byens innbyggere.

Det tendensiøse forsterkes ved at FB har intervjuet to personer i forbindelse med reportasjen, og begge etterlyser mer medfølelse og medansvar.

Personlig forstår jeg godt fredrikstadfolks skepsis til å ta i mot et stort antall syriske flyktninger. Det betyr ikke nødvendigvis hverken mangel på medfølelse eller medansvar.

Fire millioner syrere på flukt er neppe best hjulpet ved at Norge bruker enorme ressurser på å sende et lite fåtall av dem til en uviss skjebne i norske kommuner. Flyktningeproblemet i Syria kan kun løses ved at det store antallet flykninger får hjelp i sitt nærområde. Det samme gjelder flyktninger fra Afrika og andre områder av verden

For min egen del er jeg helt sikker på to ting: Fredrikstadfolk vil gjerne hjelpe, og fredrikstadfolk vil gjerne også ønske velkommen nye innbyggere med annen kultur og annen bakgrunn.

Men samtidig så ser våre innbyggere at vi i Norge har et system for mottak og integrering av innvandrere og flyktninger som fungerer svært dårlig for personer som kommer fra land utenfor Europa. Behandling av asylsøknader fungerer dårlig, familegjenforeninger fungerer dårlig, bosetting i kommunene fungerer dårlig og integreringen i arbeidslivet fungerer altfor dårlig for mange innvandrergrupper.

Derfor er det i mine øyne høyst forståelig at fredrikstadfolk er skeptiske. Og det hjelper da ikke at hele vårt politiske system også fungerer dårlig i forhold til debatten om flyktninger og asylsøkere.

En forståelig og rasjonell skepsis i befolkningen blir altfor ofte sauset sammen med grumsete anklager om fremmedfrykt, rasisme og manglende empati.

Dessverre bidro ikke gårsdagens FB-oppslag til å øke fornuften i debatten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken