Hjelp dem også der de er!

Der de er: Flyktende syrere skal hjelpes både der og her, mener FB. Foto: Reuters/Scanpix

Der de er: Flyktende syrere skal hjelpes både der og her, mener FB. Foto: Reuters/Scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LederLa gå at Fredrikstad Høyres Truls Velgaard synes det var ufint av Fredriksstad Blad å minne om at det er fire millioner mennesker på desperat flukt fra krig og nød i Syria, og at nesten halvparten av Fredrikstads 78.000 innbyggere mener det er for mye å la 68 av dem komme til Plankebyen. Det skal tross alt sankes stemmer.

Velgaard - og flere med ham - mener at vi skal «hjelpe dem der de er». Vi er helt enig med Høyre-lederen! De overfylte flyktningleirene vil være i konstant behov for penger, materiell og varme hender. Der mangler mange steder helt grunnleggende infrastruktur, og det er behov for hjelp med å få på plass så grunnleggende ting som rent og tilstrekkelig vann, elektrisitet og medisiner.

Men når vi ser de hjerteskjærende bildene fra de sprengte leirene, har vi stor forståelse for at mange velger å flykte videre - mot drømmen om et verdig liv lenger nord i Europa. Og at 68 av dem skal få sjansen til å starte på nytt i Fredrikstad, er vel unt.

Det er ikke overraskende at mange her hjemme har fått et anstrengt forhold til enkelte flyktninggrupper. Det har vist seg at ikke alle er like enkle å integrere. Vi minner om at syrerne er godt utdannede, moderne mennesker, eksemplifisert i FB på tirsdag med barnelegen Abdulfattah Al-Mozzen, som bor på Lundheim og ikke fort nok kan komme seg i jobb.

«Hjelp dem der de er» er altså vel og bra, men ikke når det får smak av å feie problemene under teppet. Staten har penger og Fredrikstad har medmenneskelighet nok til å hjelpe syrerne både der og her.

Hva mener du? Svar lenger ned på siden!

"Hjelp dem der de er" er altså vel og bra, men ikke når det får smak av å feie problemene under teppet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags