Gå til sidens hovedinnhold

Sylvi Listhaug – rett kvinne på rett plass

Artikkelen er over 3 år gammel

– Partiet De Kristne støtter helhjertet opp om Sylvi Listhaug og ønsker henne fortsatt som den uredde justisministeren hun er, skriver østfoldlederen i partiet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sylvi Listhaug har hatt en av de mest utfordrende og krevende statsrådspostene som innvandrings- og inkluderingsminister siden desember 2015. I denne krevende perioden med massiv innvandring viste hun seg nettopp som den statsråden som taklet dette presset og fant løsninger. Samtidig var det mange som ikke taklet denne sterke kvinnens handlingskraft og mange ga uttrykk for at hun ikke burde få noen ny statsrådspost i sittende regjering.

Og nå har det pågått en enorm heksejakt på henne helt siden hun la ut det «famøse» innlegget på Facebook.

Listhaug har bedt om unnskyldning, etter press, ja, men hun har gjort det. Ifølge Støre blir unnskyldningen tatt til etterretning, men de kan ikke ha tillitt til henne som justisminister. Og den ene etter den andre fra venstresiden gir uttrykk for sin mistillit og går inn for forslaget til Rødt om å rette mistillitsforslag til henne som justisminister. Det hele koker egentlig ned til «bort med denne dama!»

Når man da kobler denne saken til 22. juli, blir dette et eneste sammensurium. Saken nå er jo hva vi gjør for å hindre terror fremover! En gal manns verk på Utøya kan ikke hindre tiltak for fremtiden. Og når Listhaug sier at det overhodet ikke var i hennes tanker at man kunne linke hennes innlegg til denne udåden, blir hun ikke trodd. Hun er opptatt av å sikre gode løsninger, i samarbeid med PST, for å hindre fremtidige terrorhandlinger. Og det er å håpe at alle partier ønsker! Men da må man også ta tøffe grep!

Nå ser man den enorme støtte, i form av blomster og innlegg på sosiale medier som justisministeren får. I dag, søndag, har det vært støttemarkeringer foran Stortinget. Da kommer det beskyldninger om at det er rasister, ekstremister og nazitilhengere som støtter opp. Hva slags polemikk er dette? Jo, rå herskerteknikk. Alle som er imot skal stemples med ekstremiststempel. Det er faktisk mange som er glad for en politiker som Sylvi Listhaug, og lei av den heksejakten som har pågått og pågår mot henne. Nå er det gått over streken fra motstanderne. Etter PDKs mening gjør de vel i å besinne seg.

Partiet De Kristne støtter helhjertet opp om Sylvi Listhaug og ønsker henne fortsatt som den uredde justisministeren hun er!

Les også

Jan Tore Sanner: En uforbeholden unnskyldning

 

Kommentarer til denne saken