Gå til sidens hovedinnhold

Flott å støtte Listhaug eller Støre, men la hatet ligge

Artikkelen er over 3 år gammel

Jon-Andreas Johansen: – Ikke dra frem at Gahr Støre er en sutrekopp og et surrehue, selvom noen synes det, ikke dra frem at Listhaug er en rasist og udyktig i jobben sin, selvom noen kanskje synes det.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle har vi fått med oss den politiske debatten, eller kan det kalles det politisk debatt lenger? I hovedrollene har vi Sylvi Listhaug, Jonas Gahr Støre og det norske folk, med media som presser på og drar med seg skittentøysvasken i det offentlige.

Til sakens kjerne: Sylvi Listhaug fremmet et forslag på Stortinget om at IS-krigere og terrorister skal miste sitt pass, via det administrative og ikke via domstoler som det er nå. Arbeiderpartiet og opposisjonen med Venstre i tillegg stemte ned forslaget og det var kun Høyre og Frp som stemte for, korriger meg gjerne hvis jeg tar feil, det tåler jeg. 

Så begynte debatten å spore av: Listhaug går dermed ut på sin offisielle Facebook side og legger med et bilde av terrorister og med påskriften at Arbeiderpartiet støtter terrorister og deres rettigheter, altså hun gir Arbeiderpartiet skylden for at et helt storting bortsett fra Høyre og Frp stemmer mot forslaget hennes?

Det er her jeg mener politikken slutter, det handler ikke om politikk lenger, men hat.

 

Ok, for å prøve å oppsummere meg sjøl litt her: jeg skjønner at det kan virke frustrerende og at det kan virke naivt av dem som stemmer, jeg ser den. Men Listhaug innehar en av Norges viktigste og sentrale poster: Justisminister, jeg mener at hun bør og skal holde seg for god til å poste slike innlegg på Facebook som hun gjorde, selvom jeg skjønner frustrasjonen hennes som sagt.

I etterkant har jeg lest på en facebookpost at hun har sagt unnskyld 17 ganger fra talerstolen, det er greit nok det. Flott og glimrende at hun gjorde det, men hun gjorde det ikke med en gang, og hun gjorde det etter press fra sine sjefer, om hun mente det derimot er en annen sak. I dagene etter at bildet ble postet, har Jonas Gahr Støre vært ute og ytret sin mening, han dro også inn Utøya i 2011 inn i saken. Det er greit at Arbeiderpartiet ble utsatt for en av Norges historiens verste terrorangrep og at det ble begått av en norsk terrorist, men å dra denne saken inn i debatten synes jeg ikke noe om.

Jeg er ikke så inne i det politiske arbeidet i vårt norske land som jeg var før, nettopp fordi saker som dette med mennesker rundt om som sprer hatytringer, media som henger seg på og drar skittentøyvasken på sine forsider i landets aviser og politikere som er mer opptatt av å «ta den andre parten» enn å diskutere det politiske, synes jeg skjer altfor ofte. Vi må tenke på at disse personene som skal styre Norge er noen av barnas forbilder, jeg hører stadig barn snakke om Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, og her om dagen hørte jeg faktisk at Sylvi og Siv Jensen også ble dratt inn i praten, dette er forbilder som egentlig burde holde seg for god til å holde på slik de gjør med å kritisere hverandre på den måten som blir gjort. 

Vi har her to dyktige politikere som har gjort sine feil og tråkket i salaten flere ganger. Sylvi Listhaug som er kjent for sine politiske direkte talemåte og kaller spade for en spade og sikkert er dyktig i sin jobb og sier ting direkte som det er. Hun har også reist rundt for å vise oss i Norge om hvordan ståa er i vårt naboland Sverige, og også prøvd seg selv som flyktning på havet hvor hun ble filmet i redningsvest flytende i vannet. 

Jonas Gahr Støre er også dyktig i sin jobb, vært utenriksminister og gjort en kjempejobb der og i ulike poster han har vært engasjert. Han har tråkket i salaten han også med referanse til et klipp som stadig blir dratt frem i sosiale medier hvor han ber TV2 skru av kamera og starte på nytt, hvor løfter har blitt brutt som han ikke har klart å holde. MEN: 

På diskusjonsforumene rundt om i vårt vakre land ytrer det av hatmeninger blant oss beboere. Landsforædere, judaser og alt mulig hagler rundt om, og her om dagen fikk jeg til og med slengt at apekattene følger etter når jeg diskuterte mistillitsforslaget som det var RØDT som i hovedssak satte i gang. Det er her jeg mener politikken slutter, det handler ikke om politikk lenger, men hat.

Noen støtter opp om Listhaug, mens noen støtter opp om Støre, og det er flott det at man støtter opp om og er enig i hva disse to hovedpersonene sier, men la hatet ligge. Ikke dra frem at Gahr Støre er en sutrekopp og et surrehue, selvom noen synes det, ikke dra frem at Listhaug er en rasist og udyktig i jobben sin, selvom noen kanskje synes det. Dra heller frem saken, diskuter heller det politiske og la det personlige ligge, la hetsen som foregår i sosiale medier ligge!

Ellers går vi en spennende tid i møte på hvordan denne saken løses, blir det kabinettspørsmål og vi får en ny regjering? Blir det stilt mistillitsforslag ved at KrF støtter dette? Det tror jeg neppe, men jeg håper at vi kan snart se fremover og heller diskutere det politiske i stedet for det personlige!

Kommentarer til denne saken