Gratis omlegging til piggdekk eller en anledning til å selge dyre dekk?

Tre av byens sykkelverksteder gjorde jobben med at skifte dekk for interesserte vintersyklister. Kritikken i dette innlegget går på at nye dekk var for dyre, selv etter rabatt.

Tre av byens sykkelverksteder gjorde jobben med at skifte dekk for interesserte vintersyklister. Kritikken i dette innlegget går på at nye dekk var for dyre, selv etter rabatt. Foto:

Av

Nina Louise Jensen oppsøkte Bypakkas gratis dekkskifte for sykkel. I hennes øyne handlet det mer om at sykkelverksteder kunne sko seg på å selge uhensiktsmessig dyre dekk enn en oppmuntring til vintersykling.

DEL

Leserbrev

Bypakke Nedre Glomma inviterte til gratis omlegging til piggdekk på sykkelen lørdag 16. november. For oss som sykler på vinterstid er dette et flott tilbud, men jeg har noen kommentarer jeg gjerne vil dele med arrangørene.

Jeg møtte opp klokken 10 på lørdag og ønsket å kjøpe piggdekk samtidig. Det viser seg at byens tre sykkelverksteder har begrenset utvalg av piggdekk. De rimeligste dekkene koster 749 kroner pr. stk., altså ca. 1500 kroner for to dekk. Det var riktignok avslag på dekkene, men jeg synes at det er i dyreste laget å betale ca. 1000 kroner for dekk til sykkelen. Etter mange år som vintersyklist vet jeg at det er fullt mulig å skaffe gode piggdekk til rundt 300 kroner, spesielt om man sykler på gater og veier og ikke i terreng.

Resultatet ble for min del dyrere enn om jeg hadde kjøpt dekk selv og betalt for omlegging. En annen ting det burde opplyses om, er at om man har elsykkel, så tar det lengre tid å bytte dekk slik at man må velge å komme tilbake til en av sykkelverkstedene en annen dag. Jeg bestilte time og leverte min sykkel påfølgende mandag formiddag. Onsdag ettermiddag er den ennå ikke ferdig. Tre dager uten sykkel er lenge for meg.

I de tilfeller hvor man allerede har dekk, så stiller man i tillegg sist i køen i forhold til de som kjøper dekk der og da. Jeg sitter igjen med inntrykket av at det som skulle vært et tilbud og en oppmuntring til de som ønsker å sykle på vinterstid, nå har blitt en mulighet for byens sykkelverksteder til å «sko seg» på syklistene ved fortjeneste på salg av uhensiktsmessig dyre dekk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags