Gratis dekkskifte skal gjøre vintersykling lettere – vi bestemmer ikke dekkprisen

– Dette er sjette året Piggdekkdagen arrangeres og det er alltid rom for forbedring fra vår side, skriver Jostein Haug. Bilde fra arrangementet under Bylørdagen 16. november.

– Dette er sjette året Piggdekkdagen arrangeres og det er alltid rom for forbedring fra vår side, skriver Jostein Haug. Bilde fra arrangementet under Bylørdagen 16. november. Foto:

Av

Jostein Haug, Bypakke Nedre Glomma, svarer Louise Jensen som savnet rimeligere dekk på Piggdekkdagen. – De som kjøper piggdekk får 500 kroner i rabatt fra Bypakka. Forhandlerne bestemmer hvilke dekk som tilbys og prisen.

DEL

Leserbrev

Helårssyklist Nina Louise Jensen stiller spørsmål ved om sykkelforhandlerne på Bypakkas Piggdekkarrangement skor seg på å selge uhensiktsmessig dyre dekk. Det er ikke vår intensjon.

Piggdekkdagen er et årlig arrangement som har til hensikt å stimulere til at flere i Nedre Glomma sykler, også om vinteren. Arrangementet avholdes for innbyggere både i Sarpsborg og i Fredrikstad. Det er Bypakke Nedre Glomma som står bak og inviterer lokale sykkelforretninger til å bidra under arrangementet. Sykkelforretningene tilbyr gratis omlegging av piggdekk og du kan kjøpe piggdekk av dem.

Vi i Bypakka heier på deg, Nina Louise Jensen, og alle dere andre som sykler hele året!

Syklister kan ta med sine egne piggdekk til arrangementet og få omlegging gratis, eller de kan kjøpe dekk. Velger man å kjøpe piggdekk får man 500 kroner i rabatt sponset av Bypakke Nedre Glomma. Forhandlerne tilbyr ulike typer piggdekk til forskjellige priser basert på kvalitet og dimensjoner. Det er ikke Bypakke Nedre Glomma som bestemmer prisene eller hvilke dekk som tilbys denne dagen, det er opp til den enkelte forhandler.

Jensen stiller spørsmål ved hvorfor det ikke ble tilbudt omlegging for elsykler denne dagen. Årsaken er at det er mer komplisert å gjøre omleggingen på disse syklene. Det kreves eget utstyr fordi elsykler er tyngre og det er et HMS-krav å skåne mekanikere for tunge løft. Derfor er vår løsning i samarbeid med forhandlerne å tilby at de som har elsykler kan avtale å få omlegging på et senere tidspunkt. Vi har ikke opplyst i forkant av arrangementet om at vi vil løse det på denne måten. Det skal vi selvsagt gjøre før neste års arrangement.

Dette er sjette året Piggdekkdagen arrangeres og det er alltid rom for forbedring fra vår side. Det viktigste for oss er at vi gjør det enklere for flere å sykle når de skal komme seg rundt, også om vinteren. Vi i Bypakka heier på deg, Nina Louise Jensen, og alle dere andre som sykler hele året!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags