Et sykkeltyveri betyr ikke noe i likeglade Norge

Roy Kristiansen har blitt frastjålet sin gamle sykkel. Men det kraftløse og likeglade Norge er opptatt av blant annet massehysterisk fotball og egoisme.

Roy Kristiansen har blitt frastjålet sin gamle sykkel. Men det kraftløse og likeglade Norge er opptatt av blant annet massehysterisk fotball og egoisme. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Så tyveri av min sykkel betyr egentlig ingen ting i det store og hele, konkluderer Roy Kristiansen i dette innlegget om tyver som ikke skyr noen ting og et samfunn som er blitt kraftløst og likeglad.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Ferie innebærer glede for de fleste, men samtidig er det høysesong for tyveri og innbrudd. Det fikk jeg erfare mandag morgen da døra på boden min sto på vidt gap og min gamle røde sykkel med tapet sete var borte sammen med et brekkjern!

Så det er tydelig at i ly av tussmørket, kanskje ved tre-firetiden er tyvene ute på raid og kjenner på dører, saumfarer garasjer som står åpne, eller vinduer som står i luftestilling, kjellernedganger m.m.

Og nå for tiden er verandaer fulle av sommermøbler og dyre gassgriller, så lås det inn før dere drar.

Disse tyvene skyr ingen ting for å få med seg ting de kan omsette. Men hvem er disse som ikke kan la andres ting være i fred? Til og med på kirkegårder er det tyver. Hvordan har samfunnet utviklet seg?

Som kunstneren Håkon Bleken sa forleden i et intervju: Samfunnet har blitt kraftløst og likeglad.

Det gjenspeiler seg i mange ulike sammenhenger, et samfunn preget av korrupsjon, smugling, overgrep mot barn, voldtekt, fanatiske religioner, massehysterisk fotball og egoisme.

Så tyveri av min sykkel betyr egentlig ingen ting i det store og hele.

Fortsatt god sommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken