Ligg unna sykelønna!

Rød seksjon i 1.-maitoget i Fredrikstad 2016.

Rød seksjon i 1.-maitoget i Fredrikstad 2016. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rødt Fredrikstad: – Vi har ingen tro på mirakler, eller at folk plutselig blir friske bare fordi stønaden uteblir. Tvert imot. Folk blir fattigere, ikke friskere.

DEL

Leserbrev

Igjen er det foreslått at de med minst som skal bære byrden av politikken for de som har mest. Det er ikke overraskende at den blåblå-regjeringa, med sine støttespillere, ønsker å kutte i sykelønnsordningene. Sykelønna er foreslått redusert til 80 prosent etter seks måneder. Dette rammer vanlig arbeidsfolk hardest. Med en inntekt på 388.000 (4 G) får den enkelte utbetalt over 4200 krpner mindre pr måned. I Norge i dag har mange yrkesgrupper store belastninger på kropp og sjel, i tunge yrker som helse, renhold, hotell og restaurant osv.

Dette kombinert med lange ventelister på behandling i helsevesenet (ofte venter folk opp mot to-tre måneder før man kommer inn til operasjon, i tillegg til lang rekonvalesens etter operasjon), resulterer i at de sykemeldte straffes for ventetiden.

Rødt mener vi som samfunn må gi trygge økonomiske rammer for dem som trenger å få avklart sin helse- og arbeidssituasjon. Vi har ingen tro på mirakler, eller at folk plutselig blir friske bare fordi stønaden uteblir. Tvert imot. Folk blir fattigere, ikke friskere.

Kutt i sykelønnsordninga vil gjøre hverdagen til folk vanskeligere. En hverdag som allerede er preget av usikkerhet for mange. Ingen kan bestemme om de skal bli syke eller ikke. Ingen burde straffes økonomisk for å ha blitt syke eller skadet.

Rødt vil beholde sykelønnsordninga som i dag.

Vi fortsetter kampen. Sees i toget 1. mai.

Geir Olav Adolfsen, Rune Bård Hansen, Hans Arne Halvorsen, Hannah Berg

Fagpolitisk utvalg, Rødt Fredrikstad

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags