Sykehuset på Kalnes – hvorfor tier legene?

Senior Norge Østfold: – Det kan være at det foregår interne prosesser vi ikke har kjennskap til. Det forundrer oss likevel at legene ikke er synlige i den debatt som foregår.

Senior Norge Østfold: – Det kan være at det foregår interne prosesser vi ikke har kjennskap til. Det forundrer oss likevel at legene ikke er synlige i den debatt som foregår.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– De tilstander som avdekkes ved sykehuset er så alarmerende at vi også må stille spørsmål om hvilket forhold Legeforeningen har til dette, skriver Finn Åsmund Johnsbråten, Senior Norge Østfold.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva er galt med sykehuset på Kalnes? Det pågår en debatt om forholdene på sykehuset som anføres av sykepleiernes representanter og førstelinje-medarbeidere. Det forundrer oss at legene ikke lar seg høre i debatten. Det er åpenbart at alt ikke er «på stell» på sykehuset. Det hersker kritikkverdige forhold som ingen kan være tjent med – verken øverste ledelse, legene, sykepleierne eller øvrige medarbeidere!

Legene har ansvar for at pasientene får den pleie de skal ha. Dette ansvaret utøver legene i stor utstrekning gjennom sine medarbeidere – sykepleiere og øvrig personell, som de er helt og holdent avhengig av.

Derfor skulle man tro at legene stiller opp for sine medarbeidere, og at de sørger for at disse får arbeidsvilkår som de fortjener. Når legene ikke synes i debatten: Er dette på grunn av en manglende forståelse for det ansvar de har overfor sine medarbeidere eller manglende lojalitet? Eller er det frykt for sine egne posisjoner og misforstått lojalitet overfor sine overordnede?

Det kan være at det foregår interne prosesser vi ikke har kjennskap til. Det forundrer oss likevel at legene ikke er synlige i den debatt som foregår. De tilstander som avdekkes ved sykehuset er så alarmerende at vi også må stille spørsmål om hvilket forhold Legeforeningen har til dette. Burde ikke også de høres i debatten.

Vi undres på hvilken virkelighetsoppfatning helseminister Høie sitter med etter sitt besøk på sykehuset på Kalnes. Sykehuset på Kalnes er et offentlig anliggende og da må vi kunne kreve og forvente full åpenhet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags