Sykehuset er for lite. Politikere burde prøve seg som korridorpasienter

Sykehuset Østfold Kalnes, stort og flott, men for lite. Skaarberg vil vite når  sykehuset blir påbygget og hvor mange leveår  sykehuset har.

Sykehuset Østfold Kalnes, stort og flott, men for lite. Skaarberg vil vite når sykehuset blir påbygget og hvor mange leveår sykehuset har. Foto:

Av

– Ved neste valg bør noen strykes av lista, skriver Sverre Skaarberg. Han roser roser personalet på Kalnes som sliter fordi sykehuset er for lite, og vil at politikere skal stilles til ansvar.

DEL

Leserbrev

Fredriksstad Blad onsdag 9. oktober: «Fylkesmannen med knusende rapport om Sykehuset Østfold: – Ikke forsvarlige helsetjenester». Det er vel politikere som vedtok å bygge et «for lite» sykehus som burde få denne kritikken. La oss få noen partinavn og ledernavn.

Jeg har hatt fornøyelsen av et opphold fra torsdag 3. til lørdag 5. oktober. Hva politikere synser og mener betyr ikke en dritt for meg, det de kritiserer er resultatet av sine egne avgjørelser når det gjelder bevilgninger.

For dem som er alvorlig syke, er det en belastning å bli parkert i sykeseng og alene på en travel korridor på ubestemt tid.

Korridorpasienter? Politikere burde prøve seg som korridorpasient ett døgn. Det er bare tjuefire timer. Positiv opplevelse, var min erfaring etter tre timer. Alle ansatte var utstyrt med rakett i rumpa og englevinger. Og overskudd av vennlighet og smil! Jeg har bare gode minner fra mitt opphold, og spesielt to jeg ikke vil glemme.

1. Rotet meg bort i ganger utenfor min geografi. Ble hanket inn av en pleier som førte meg tilbake til mitt eget D018 i 4. etasje. Pleieren sa til kona mi som ventet og begynte å bli engstelig, at det var hans skyld. Han lo godt da jeg sa til han: «Hvit slavehandel». Slekta hadde muligens vært utsatt for den slags business.

2. Våknet da en stor flott kar sto ved senga og skulle ta tempen. Han var fra samme kontingent som min «kidnapper». Da jeg spurte om foreldrene også bodde i Norge svarte han: «De har reist». Om de ikke trivdes her hos oss? «De var reist – til Gud». Vakkert og uforglemmelig.

Vi klager, men er «heldige» som bor i Norge. Jeg ville heller bli innkvartert i et bøttekott på Kalnes sykehus enn ligge på den «fødestuen» jeg så i Nepal. Bøttekottet er mye mer renslig, og det har i tillegg elektrisk lys! Ja, det er lett for meg som er frisk å harselere og fleipe. For dem som er alvorlig syke, er det en belastning å bli parkert i sykeseng og alene på en travel korridor på ubestemt tid. Korridorsenger bør være reservert eksklusivt for enkelte «uansvarlige» politikere.

Tre spørsmål til politikerne: Ble SØF i Fredrikstad nedlagt på grunn av manglende vedlikehold? Når blir sykehuset på Kalnes påbygget? Hvor mange leveår har sykehuset på Kalnes? Ved neste valg bør noen strykes av lista.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags