Før jeg skriver, så ønsker jeg å vise forståelse for dem som eventuelt har hatt uheldige opplevelser, men allikevel så er det minst like viktig at vi som har hatt gode opplevelser også deler! Jeg leste et debattinnlegg av Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen, og ble meget engasjert etter å selv ha hatt en fantastisk opplevelse på det nye sykehuset Kalnes.

Det er ikke et ukjent fenomen at det negative overveier det positive, selv ved likt antall delinger. Derfor må vi begynne et sted. Vi som har et annet synspunkt enn media og det overveiende negative, vi må også prøve å gjøre vår innsats. 

Jeg synes det er trist at lokale media velger å sette et negativt fokus på noe som i utgangspunktet er veldig bra. Hvordan skal man slåss mot det? Først og fremst ved å vise at vi er uenige, hvis vi er det. Det provoserer meg at det kan se ut til at de velger å trekke frem det negative, uten å helt vite hva som skjer innenfor de hvite veggene. 

Så jeg ønsker å takke Kalnes og alle Kalnes-venner som jobber på innsiden. 

Jeg ble gravid med min datter sommeren 2015, og har blitt fulgt opp av dere, først i Fredrikstad, og deretter på Kalnes. Allerede fra første dag ble vi imponert over hvordan vi ble fulgt opp, og jeg og min samboer har ofte hatt samtaler om at vi føler at det negative fokuset som har vært, har vært en forvrengning av virkeligheten. Vi satte tidlig store spørsmålstegn, da vi overhodet ikke kunne gjenkjenne dette. Var vi de eneste som virkelig fikk en god behandling? Tvilsomt. Sannsynligheten er nok mye større for at det rett og slett ikke kommer frem i lyset. 

Vår opplevelse av Kalnes i en start som ble tøff for oss som en ny familie er at vi kunne ikke ha vært på et bedre sted.

Vår datter kom til verden på keiserlig vis 16. februar klokken 20.46. Hun veide 1619 gram, og var 42 cm lang. Frisk og rask, men trengte hjelp med maten og ble innlagt på nyfødtintensiven kort tid etter fødselen. Selv ble jeg liggende til overvåking på intensiven fire dager etter fødselen, før jeg ble flyttet tilbake til fødeavdelingen.

Vår opplevelse av Kalnes i en start som ble tøff for oss som en ny familie er at vi kunne ikke ha vært på et bedre sted. Vi møtte en fødeavdeling med fantastisk søte jordmødre, som gjør sitt ypperste for at man skal få et godt opphold. De er profesjonelle og blide, og gjør en super jobb for å få våre små til verden. Vi hadde eget rom, med eget bad og stadig oppfølging gjennom dagene.

Vi møtte en postoperativ avdeling og en operasjonsstue som sto klar med ansatte 15 minutter etter at vi fikk beskjed om at vår lille skulle tas ut med keisersnitt. Vi møtte en intensivavdeling som etter best mulig evne ivaretok meg som mor og gjorde sitt ytterste for å få meg frisk etter fødselen. De tok vare på meg, når jeg var for syk til å gjøre dette selv. Og vi møtte en nyfødtintensiv avdeling som jobber profesjonelt og knallhardt for at våre nyfødte som trenger ekstra oppfølging skal få en best mulig start på livet.

I tillegg yter de det lille (store) ekstra med å ivareta og betrygge oss som foreldre mens vi venter på å kunne ta med våre små hjem for å starte livet der. Vi fikk til og med et eget familierom som ga oss muligheten til å bo på sykehuset og være med vår datter så mye vi ville frem til hun kunne skrives ut. 

Jeg var også så heldig at jeg fikk se og holde min datter få timer etter fødselen da jeg selv lå til overvåking. Dette takket være min samboer, og en fantastisk jordmor fra fødeavdeling som hentet min datter og trillet henne til meg. Og ikke minst så møtte vi god informasjon, noe som kanskje er det viktigste av alt.

Hvordan kan vi da ikke være fornøyde og takknemlige? Takket være raske og profesjonelle avgjørelser av dyktige leger, sykepleiere og jordmødre så er jeg så heldig at jeg sitter her hjemme og ser på min én måned gamle datter, og vi er friske og raske begge to. Takket være et nytt og godt utstyrt sykehus, så fikk vi en god avslutning på en alvorlig situasjon. Og vi er her begge to. Det er ingen selvfølge, så vi er evig takknemlige alle tre. 

Vi møtte leger, sykepleiere, studenter og jordmødre, og de har alle vært supre under vårt opphold på Kalnes. Vi har hele veien hatt noen å prate med, og vi har også blitt ivaretatt i ettertid da tiden ble litt i tøffeste laget. 

Så tusen takk Kalnes og alle dine venner, for at dere handler raskt, er profesjonelle, og gjør en fantastisk jobb for oss som trenger dere! Takk for at vi følte oss trygge, takk for at vi følte at dere så oss hele veien. Vi er stolte over å tilhøre et sykehus som dette. Vi kunne dra hjem i trygghet, med mange fine mennesker lagret i våre hjerter. Dere gjør en fantastisk jobb, og det ønsker vi at dere fortjener å vite. Takk for denne gang, Kalnes.

Les også

Sykehusdirektøren: Vi har god grunn til å være stolte