Har mange ganger fått hjelp av denne unike legen

– Jeg skjønte raskt at dette var en lege som kunne sine saker og var villig til å lytte til hva som var pasientens problem og behov ved innleggelsen, skriver Rossing om legen Nezar Raouf som han første gang traff i 2006.

– Jeg skjønte raskt at dette var en lege som kunne sine saker og var villig til å lytte til hva som var pasientens problem og behov ved innleggelsen, skriver Rossing om legen Nezar Raouf som han første gang traff i 2006. Foto:

Av

Odd Rossing sr. er helt klar på at Legeforeningen har truffet blink i sitt valg av årets leder. – Nezar Raouf kan sine saker og er alltid positiv. Rossing mener plassmangel er årsak til problemene på Kalnes.

DEL

Leserbrev

Onsdag 16. oktober fikk vi igjennom avisen vite at Kalnes-legen Nezar Rauof var kåret til årets leder i Legeforeningen av sine egne kolleger. Jeg må si det gledet meg meget å lese denne velskrevne artikkel om kåringen. Som mangeårig pasient ved ØSS med nær kontakt med Nezar, kan jeg underskrive på at Legeforeningen har funnet frem til rett mann.

Jeg har kommet helt ut av tellingen på hvor mange ganger jeg har vært avhengig av øyeblikkelig hjelp fra sykehusets side. Første gangen jeg traff Nezar Rauof var i 2006 da jeg ble innlagt på Kortidsavdelingen i Fredrikstad. Jeg skjønte raskt at dette var en lege som kunne sine saker og var villig til å lytte til hva som var pasientens problem og behov ved innleggelsen. Han var med andre ord interessert.

Men etter hvert som tiden gikk, fikk disse vann på mølla som ikke lenger ville bygge sykehuset i den størrelsen det var lagt opp til.

Siden den gang har jeg mange ganger fått nødvendig hjelp av denne unike legen ved korte og lengre opphold ved akutten, avhengig av hvordan situasjon har vært for meg. Han var mannen i nødens stund både for meg og familien. Nezar var og er alltid positiv i situasjoner som har oppstått i alle disse årene. Når jeg var innlagt, så kunne jeg komme inn på Nezar ved samtaler med andre leger og pleiere, og reaksjon var klar: Har du han som lege, er du på trygg grunn! Det var bare positive bemerkninger om ham som leder for avdelingen.

Han er jo kardiolog – en topp sådan – så Akutten er sikret en hjertespesialist ved gitte andledninger. Når han nå også skal ha ansvaret og ledelsen for hjertemedisin, vil dette være en positiv styrkelse av avdelingen. Jeg vil på alle måter få takke han for all mulig hjelp som har blitt meg til del og det bifaller hele min familie, så det er sagt.

Jeg vil også med det samme jeg har dette innlegg i avisen si litt mer om Sykehuset Østfold. Sykehuset på Kalnes er utstyrt med mange dyktige leger og pleiere. På de avdelingene som jeg har vært innlagt eller behandlet, har jeg alltid møtt positiv innstilling hos leger og pleiere, så jeg har mye og takke for, noe jeg også hermed gjør!

Åpenbar årsak til sykehusets problemer

Jeg vil også forsvare SØ litt. Mye kritikk har kommet både fra den ene og den andre kanten, det siste var vel fra fylkesmannen. At sykehuset enkelte ganger må ty til nødløsninger, er nok dessverre en realitet som burde vært unngått, men hvem har egentlig skyld i at problemene oppstår med mangelfull plass på enkelte avdelinger, deriblant også Akutten.

Hvis vi ser bakover i tiden så finner vi en åpenbar årsak til det hele. Da det endelig ble bestemt av høvdingene i Oslo at sykehuset på Kalnes skulle bygges, var dette et imponerende tilbud til Østfold. Men etter hvert som tiden gikk, fikk disse vann på mølla som ikke lenger ville bygge sykehuset i den størrelsen det var lagt opp til. Det ville bli altfor stor kostnad. Nei, det måtte reduseres!

Det har mer og mer gått opp for meg at bevilgende myndigheter gang på gang får kalde føtter. Det er klart store byggverk koster, men ved reduksjon av planlagte areal i rett størrelse ut fra behovet stoppet det hele med argumentet: Vi bygger litt mindre nå, men legger åpen mulighet til utvidelse hvis det blir nødvendig.

Ingen av de bevilgende har tydeligvis ikke evnen til å se at dette gir mye større kostnader. Det man bygger der og da har en kostnad, men ved utvidelse senere vil kostnadene bli mange ganger så stor. Dette er årsaken til at det blir dyrt å spare, for her har vi årsaken til problemene SØ har i dag, for liten plass. Det er lov å bruke hue, sa Raymon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags