Gå til sidens hovedinnhold

Kalnes-ledelsen bør gå, den har hatt mer enn nok tid på seg

Artikkelen er over 3 år gammel

– Sånn som jeg forstår det, bør hele ledelsen ved sykehuset på Kalnes gå av, skriver Astrid Eriksen, 84 år og hjertepasient.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hver gang jeg leser føljetongen om Kalnes i Fredriksstad Blad, får jeg følelsen av at ledelsen, legene og sykepleierne arbeider på forskjellige sykehus. At det skal ta flere år til å få et nytt sykehus til å fungere på skinner, er skremmende og må vel være farlig. Det ser ut for meg til at det ikke er samsvar mellom det som blir opplyst fra ulike hold ved sykehuset.

I april 2017 henviste min fastlege til oppfølging/behandling på hjerteavdelingen på Kalnes. Jeg fikk til svar at jeg ville få nærmere beskjed om dato og klokkeslett innen to måneder. Jeg fikk ikke noe svar og ringte sykehuset 7. juni. Fikk til svar at jeg ikke kunne få noen time før etter sommerferien. Jeg prøvde hos spesialsenter og fritt sykehusvalg.

Jeg er 84 år gammel, har hjerteklaffeil og har vært på Feiring, blokket ut blodårer og satt inn stent, så jeg er ikke så helt i stand til å reise rundt omkring og finne frem overalt. Den 21. august ringte jeg Kalnes igjen og da fikk jeg time 30. august! Jeg fikk ikke noe svar på prøven, men fikk ny innkallelse til en annen prøve den 1. desember, som jeg enda ikke har fått noe svar på.

Jeg går ut fra at da er det ingen fare på ferde, men det ville vært veldig beroligende med et eller annet svar. Jeg er oppmerksom på at det ikke er så nøye med ei gammel kjerring, men allikevel!

Et familiemedlem fikk hjertetrøbbel, ble hentet i ambulanse, det ble tatt blodprøve, og ble sittende i timevis å vente på svar på prøven fordi legen ikke hadde tid. Sånt er helt uakseptabelt. Vedkommende ble omsider sendt til Feiring.  Sånn som jeg forstår det, bør hele ledelsen gå av, de har hatt mer enn nok tid på seg til å få sykehuset Kalnes til et velfungerende sykehus, selv om det ligger ute på et jorde et eller annet sted.

Kommentarer til denne saken