Å kreve dokumentasjon er ikke å sette debattanten i dårlig lys

– De beste løsningene finner vi i samarbeid med fagforeningene, forsikrer sykehusets kommunikasjonssjef Bjørn Hødal.

– De beste løsningene finner vi i samarbeid med fagforeningene, forsikrer sykehusets kommunikasjonssjef Bjørn Hødal. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Et grunnpremiss for Brasetviks innlegg og kritikk av sykehusledelsen er uklart. Det synes jeg er ugreit, skriver kommunikasjonssjef Bjørn Hødal i dette svaret til Ann-Chatrin Leonardsen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et innlegg i Fredriksstad Blad på nett 10. januar kritiserer sykepleier og forsker Ann-Chatrin Linqvist Leonardsen meg for å sette Karen Brasetvik i et dårlig lys ved å hevde at hun farer med usannheter.

Karen Brasetvik er fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund. I et innlegg sendt flere medier i Østfold hevder hun i innledningen at sykehusledelsen utvider med enda flere pasienter på korridor. Hun utdyper videre «Mens grensen tidligere var satt til maksimalt fem korridorpasienter på en avdeling, er dette nå utvidet til ti». NRK og Fredriksstad Blad ønsker naturligvis at sykehusledelsen kommenterer dette.

Det sier jeg nei til. Grunnen til det er enkel. En slik beslutning er aldri tatt. Et grunnpremiss for Brasetviks innlegg og kritikk av sykehusledelsen er uklart. Det synes jeg er ugreit. Jeg ber om at påstandene dokumenteres før sykehusledelsen gir kommentar.

Å stille krav til en debattant om dokumentasjon, er ikke å sette debattanten i dårlig lys. Det er å ta vedkommende på alvor. I en offentlig debatt er det også å ta offentligheten på alvor. Etter min mening skal og bør forventningene være ekstra høye til profesjonelle aktører slik som Brasetvik og meg selv.

Ingen er uenig i at det er et stort og alvorlig problem at pasienter ikke får et eget rom og må legges på korridor. Det er et problem som tas på høyeste alvor av ledere på alle nivå i sykehuset. Det er et tema i de fleste fora der ledere og medarbeiderrepresentanter møtes for å diskutere utfordringer og løsninger i sykehusets drift.

Jeg er helt enig med Linqvist Leonardsen i at de beste løsningene finner vi i samarbeid med fagforeningene. Et samarbeid der vi tar hverandres ståsted på alvor og viser gjensidig respekt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.