Hvor var min gamle mor?

Hvor er dette?: Ikke lett å forstå at du nå straks er fremme ved Fredrikstad korttidssenter.
Begge foto: Trond Thorvaldsen

Hvor er dette?: Ikke lett å forstå at du nå straks er fremme ved Fredrikstad korttidssenter. Begge foto: Trond Thorvaldsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kanskje det er på tide å skilte med rett tekst og samtidig få fjernet utgåtte telefonnummer? Hvem har ansvaret for at denne forvirringen får fortsette? spør Svein Skahjem.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

21. september fikk min mor brev om at hun var innvilget to ukers opphold på Fredrikstad korttidssenter. Jeg må innrømme at jeg ikke visste hvor det befant seg, men via 1881-opplysningen ble det klart at det var i Roald Amundsens vei 70, 1658 Torp. Jeg ringte det oppgitte telefonnummer 69305400, men fikk svar at det nummeret ikke eksisterte. Det samme telefonnummer fant jeg også under Borge Sykehjem i telefonkatalogen. Ingen grunn til å prøve samme nummer nok en gang. Kunne det være samme sted? Jeg hadde ikke oppfattet at sykehjemmet var nedlagt!

Redningen ble Servicetorget. De kunne opplyse etter en liten tenkepause at stedet tidligere het Borge Sykehjem, men nå Fredrikstad korttidssenter med telefonnummer 48997555. Jeg trengte noe mer informasjon før vi kom opp, og det var grunnen til mitt behov for telefonnummer.

Når du er helt fremme på stedet ser du skiltet som viser at det er Fredrikstad korttidssenter.

Når du er helt fremme på stedet ser du skiltet som viser at det er Fredrikstad korttidssenter. Foto:

Mandag 2.11. reiste vi opp og ventet å se et skilt som viste til Fredrikstad korttidssenter. I stedet dukket opp et skilt ved hovedveien der jeg leste: Borge Sykehjem. På busstoppet like ved var det et skilt der det sto: Torp Sykehjem, hvor nå det sykehjemmet befinner/befant seg. Vi fulgte skiltet - Borge Sykehjem - noen meter, og sannelig dukket det ikke opp et nytt skilt opp med Borge Sykehjem. Da var vi kommet nær parkeringsplassen. Først ved parkeringsplassen dukket det rette skiltet opp – Fredrikstad korttidssenter.

Hva jeg vil med dette? Kanskje det er på tide å skilte med rett tekst og samtidig få fjernet utgåtte telefonnummer? Jeg vet at ansatte har prøvd å få dette til, men det har ikke vært mulig. Hvem har ansvaret for at denne forvirringen får fortsette?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken