Kommunen svarer på matkritikken: Man kan få kveldsmat klokken 19.30 på eldresenteret

Både på omsorgssenter og eldresenter er det mulig å få servert fire daglige måltider. Da vil man få middag klokken 16.00 og kveldsmat rundt 19.30, skriver kommunaldirektøren i dette innlegget.

Både på omsorgssenter og eldresenter er det mulig å få servert fire daglige måltider. Da vil man få middag klokken 16.00 og kveldsmat rundt 19.30, skriver kommunaldirektøren i dette innlegget. Foto:

Av

Kommunaldirektør Wenche Halvorsen svarer på kritikken fra en pårørende som hevder det kan gå opptil 15 timer mellom måltidene på Østsiden Eldresenter. – Det er mulig å få kjøpt et fjerde måltid, skriver Halvorsen i dette innlegget.

DEL

Leserbrev 

På Østsiden eldresenter har beboere sin egen leilighet. Her har Fredrikstad kommune omsorgsboliger for eldre. Beboerne betaler husleie og kan kjøpe egen mat eller bestiller mat ved kommunens sentralkjøkken. For dem som ønsker, tilbys inntil tre måltider om dagen i husets kafeteria. Det er ansatte til stede og det legges vekt på å skape et hyggelig måltidsøyeblikk.

Her kan beboerne også kjøpe med seg mat hjem som påsmurte rundstykker, yoghurt og annet. Mange vil også ha mat i egen leilighet som brød og pålegg, frukt, ferdige småretter, og noe godt å drikke. Det er ofte pårørende som foretar innkjøpene.

Beboere innvilges tjenester etter behov, og vedtak fattes av Tildelingskontoret. Et slikt vedtak kan innebære hjelp til et ekstra måltid i løpet av kvelden. Ved spesielle behov tilbys egne ernæringsdrikker.

Fredrikstad kommune har stort fokus på ernæring. Det er utarbeidet en egen plan for mat og ernæring i Seksjon helse og velferd. Østsiden eldresenter har i samarbeid med kjøkkentjenesten gjennomført en spørreundersøkelse om mattilbudet for alle beboere. Pårørende har fått tilsendt undersøkelsen, der beboer ikke kan svare selv. Undersøkelsen skal kartlegge om beboerne er interessert i å kjøpe et fjerde måltid. Kjøkkentjenesten vil da servere fire måltider, slik det gjøres i omsorgssentrene. Middagen vil da kunne bli servert cirka klokken 16.00 og kveldsmat rundt klokken 19.30. Et fjerde måltid vil koste om lag 40 kroner.

Avslutningsvis vil jeg gjerne understreke at Fredrikstad kommune arbeider kontinuerlig for å forbedre tjenestene. Alle tilbakemeldinger fra pasienter og pårørende blir tatt på alvor og brukes i vårt forbedringsarbeid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags