Vurderer privat drift på Dypedalsåsen – hva med de ansatte?

– Det er faktum at i det private ligger lønn og pensjon på minimum og langt under hva de offentlig ansatte tjener, skriver Wenche Wroldsen.

– Det er faktum at i det private ligger lønn og pensjon på minimum og langt under hva de offentlig ansatte tjener, skriver Wenche Wroldsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hovedtillitsvalgt Wenche Wroldsen frykter at driften ved Dypedalsåsen eldresenter blir privatisert og at ansatte får dårligere lønns- og arbeidsvilkår.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Fagforbundet Hvaler er kjent med at 12. september reiser ordfører Eivind Borge, Frp, varaordfører Kim-Erik Ballovarre, Høyre, gruppeleder i Utvalget for personrettede tjenester, Bjarte Bjønnes, Høyre, og nestleder i utvalget for personrettede tjenester, Wiggo Sørlien, Frp, til Moss for å få informasjon og besøke ordfører Tage Pettersen, Høyre, og det privat sykehjemmet Nordlandia, blant annet.

Fagforbundet fikk informasjon om dette i administrasjonsutvalget og som ordfører uttalte, de ønsker å vurdere om de skal fremme en interpellasjon i kommunestyret om rådmann skal utrede konkurranseutsetting eller privatisering av sykehjemmet i Hvaler.

De driver jo så mye billigere i Moss, de private!

Hvorfor? Dette går på de ansattes ansettelsesforhold – timelønn og pensjon, blant annet.

Hvilke tilbud skal de eldre få i fremtiden av tjenester utført av de ansatte? Vi hevder det ikke er noe å spare på, kvaliteten er vel også viktig?

Håper innbyggere og ansatte i Hvaler tar opp kampen mot Frp og Høyre som nå har «begynt å tenke tanken om privatisering og konkurranseutsetting» av de ansattes lønns- og arbeidsforhold! Fagforbundet skal ta kampen og jobbe for at de ansatte fortsatt skal ha rett til en lønn å leve av, pensjon og mulighet for AFP i fremtiden.

Det er faktum at i det private ligger lønn og pensjon på minimum og langt under hva de offentlig ansatte tjener i lønn og opparbeider seg av pensjon. Og AFP og andre velferdsgoder? Vel, det er ikke ivaretatt hos de private!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags