Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer privat drift på Dypedalsåsen – hva med de ansatte?

Artikkelen er over 3 år gammel

Hovedtillitsvalgt Wenche Wroldsen frykter at driften ved Dypedalsåsen eldresenter blir privatisert og at ansatte får dårligere lønns- og arbeidsvilkår.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fagforbundet Hvaler er kjent med at 12. september reiser ordfører Eivind Borge, Frp, varaordfører Kim-Erik Ballovarre, Høyre, gruppeleder i Utvalget for personrettede tjenester, Bjarte Bjønnes, Høyre, og nestleder i utvalget for personrettede tjenester, Wiggo Sørlien, Frp, til Moss for å få informasjon og besøke ordfører Tage Pettersen, Høyre, og det privat sykehjemmet Nordlandia, blant annet.

Fagforbundet fikk informasjon om dette i administrasjonsutvalget og som ordfører uttalte, de ønsker å vurdere om de skal fremme en interpellasjon i kommunestyret om rådmann skal utrede konkurranseutsetting eller privatisering av sykehjemmet i Hvaler.

De driver jo så mye billigere i Moss, de private!

Hvorfor? Dette går på de ansattes ansettelsesforhold – timelønn og pensjon, blant annet.

Hvilke tilbud skal de eldre få i fremtiden av tjenester utført av de ansatte? Vi hevder det ikke er noe å spare på, kvaliteten er vel også viktig?

Håper innbyggere og ansatte i Hvaler tar opp kampen mot Frp og Høyre som nå har «begynt å tenke tanken om privatisering og konkurranseutsetting» av de ansattes lønns- og arbeidsforhold! Fagforbundet skal ta kampen og jobbe for at de ansatte fortsatt skal ha rett til en lønn å leve av, pensjon og mulighet for AFP i fremtiden.

Det er faktum at i det private ligger lønn og pensjon på minimum og langt under hva de offentlig ansatte tjener i lønn og opparbeider seg av pensjon. Og AFP og andre velferdsgoder? Vel, det er ikke ivaretatt hos de private!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.