Svein Roald Hansen: Få fotballen i gang igjen

Selbak og Østsiden i hard duell.  Svein Roald Hansen mener ventetiden snart må være over også for spillere i 3. divisjon og nedover.

Selbak og Østsiden i hard duell. Svein Roald Hansen mener ventetiden snart må være over også for spillere i 3. divisjon og nedover. Foto:

Av

– Toppfotballen er i gang. Hvorfor ikke la også breddefotballen starte opp? spør Svein Roald Hansen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Titusenvis av barn og unge har trippet etter å få spille fotball igjen. Nå åpnes det for kamper fra 1. august. Men bare opp til 19 år. De eldre vet ikke engang hvor lenge de må vente. Toppfotballen er i gang. Hvorfor ikke la også breddefotballen starte opp?

Lagledere forteller om frafall. Barn og unge blir borte fra treningen. Lag forvitrer. Det innebærer også en risiko. Mange kan miste motivasjon og sitt sosiale nettverk. Uvisst om de komme tilbake til høsten, når spillegleden ikke har fått utfolde seg på veldig lenge.

Forleden fikk vi stortingsrepresentanter et brev fra Østfold Fotballkrets som på en god måte viser hvor vanskelig det er å forstå et fortsatt spilleforbud i lys av hva som ellers åpnes opp.

De skriver: «Treningssentre, svømmehaller og andre aktiviteter innendørs er åpnet. Det er bra. Men drømmene til barn og unge som gledet seg til å spille kamper igjen, er foreløpig knust. For fotballen – Norges desidert største idrett med rundt 400.000 aktive spillere – er døren fortsatt stengt for å spille fotballkamper. 20-åringen i senior breddefotball kan attpåtil ikke trene som normalt.
Folk sitter side om side på fly, ligger som sild i tønne på badeplasser og drikker øl på solfylte uteserveringer med hundrevis av gjester. Men Synne på 8 og Karsten på 20 får altså ikke spille fotballkamp. Karsten kan ikke engang trene med nærkontakt. Til tross for at helsemyndighetene selv har fastslått at det er minimalt med kontakt i en fotballkamp, og at det utgjør liten smitterisiko. Legg til at fotballklubber over hele landet har gjort sitt ytterste for å følge smitteverntiltakene».

Alle har sluttet opp om de nødvendige tiltakene for å slå ned smittespredningen. Vi har holdt avstand og vasket hendene. Smittespredningen er kraftig redusert. Det går dager mellom nye smittetilfeller i dette distriktet. Da må vi ikke risikere at forståelsen for tiltak som er nødvendig forvitrer fordi folk ikke forstår at noen aktiviteter for barn og unge ikke kan komme i gang igjen, mens andre kan det.

Jeg tror det ville være klokt å la fotballen rulle igjen, i alle aldersgrupper.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.