Torghandel og økt aktivitet i sentrum – nei takk!

Utdøende virksomhet. Sommeren 2016 var det fortsatt noe omsetning av grønnsaker på Stortorvet i Fredrikstad. Nå melder Larsen gartneri at det er slutt for deres del. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Utdøende virksomhet. Sommeren 2016 var det fortsatt noe omsetning av grønnsaker på Stortorvet i Fredrikstad. Nå melder Larsen gartneri at det er slutt for deres del. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er tydelig at bystyret ikke ønsker torghandel i Fredrikstad. Leien er satt opp slik at vi må gi oss, skriver torghandlerne fra Larsens Gartneri på Byens marker.

DEL

Leserbrev

Vi er to pensjonister fra Larsens Gartneri på Byens marker som de to siste somrene har hatt gleden av å selge frukt og grønt på torget både fra egen produksjon og fra andre lokale produsenter. Vi har også solgt økologisk dyrket mat fra Månegartneriet som leier hos oss. Mottagelsen fra kundene har vært veldig positiv – folk har hilst torghandel velkommen tilbake etter å ha vært fraværende i mange år.

Denne positive mottagelsen har motivert oss til å fortsette. Takket være en lav sesongleie og en betydelig egeninnsats i tillegg til noe innleie av selgere, har dette akkurat «gått rundt».

Nå tvinges vi imidlertid til å gi oss. Dette fordi våre politikere i bystyret nylig har vedtatt en nær femdobling av torgplassleien! Vi finner dette merkelig, da økt aktivitet i sentrum har vært en målsetting de senere år! Med denne leieøkningen er det helt tydelig at man ikke ønsker torghandel lenger!

  • Diskuter og stem nederst på siden: Bystyret har i denne saken ikke forstått rekkevidden av sitt vedtak!

Til våre trofaste kunder: Vi må gi oss!

Dere finner oss fortsatt i vår gårdsbutikk på byens marker – selvbetjent hele uken, i år med et utvidet vareutvalg – og i Utgårdskilen på Hvaler torsdager, fredager og lørdager i hele sommer hvor vi fortsatt er ønsket velkommen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags