Venstre har hele tiden vært kritisk til å bruke fem mill. på stupetårn

Når teknisk utvalg møtes onsdag, er forslaget at planen for dette stupetårnet i Foten skrotes og at det heller ikke skal bygges annen timeter. – Vi håper på et stupetårn, men da til en langt mer edruelig pris enn vi har sett i denne saken, skriver Trond Svandal..

Når teknisk utvalg møtes onsdag, er forslaget at planen for dette stupetårnet i Foten skrotes og at det heller ikke skal bygges annen timeter. – Vi håper på et stupetårn, men da til en langt mer edruelig pris enn vi har sett i denne saken, skriver Trond Svandal.. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Fra det overveldende politiske flertallet i bystyret ble stilt altfor få kritiske spørsmål rundt den voldsomme økningen i investeringsrammen til stupetårn.

DEL

Leserbrev

Venstre har hele tiden vært svært kritiske til å bruke over fem millioner kroner på et stupetårn i Foten. Vi har sett fra andre byer, ikke minst fra Hamar, at det å bygge stupetårn er risikable saker, og kan ende med de reneste pengesluk. Nå foreslår administrasjonen å sette prosjektet i bero, og finne en rimeligere løsning. Og godt er det.

Da saken var oppe høst, stemte vi i Venstre derfor imot å øke rammen for hvor mye som kunne brukes på stupetårnet. I formannskapet og bystyret fremmet vi forslag om å ikke øke rammene, men det fikk dessverre få stemmer, og ble ikke vedtatt. Fra det overveldende politiske flertallet i bystyret ble stilt altfor få kritiske spørsmål rundt den voldsomme økningen i investeringsrammen til prosjektet.

I oktober vedtok flertallet, mot Venstres stemmer, å sette av 3,2 millioner ekstra på stupetårn-budsjettet, som da vokste til ganske uforståelige 5,2 millioner kroner. Vi foreslo derimot at et stupetårn måtte bygges innenfor den opprinnelig pengesummen, som allerede var bevilget, nemlig 2 millioner. Men der ble vi stående alene, sammen med sentrumspartiene. Vi synes faktisk ikke at vi trenger å bygge et stupetårn, koste hva det koste vil, når det er skoler som trenger opprustning og vedlikehold!

Jeg må si at det til tider er en uforståelig iver etter å investere i mer eller mindre veloverveide prosjekter i denne kommunen, og stadig øke investeringsrammene når kostnadene vokser og vokser. Når vi forvalter fellesskapets midler, må vi også evne å prioritere gode og viktige prosjekter, opp mot rene statusprosjekter. Med de nye beregningene, basert på tilbudene som kommunen har fått inn, ville det måtte avsettes svimlende åtte millioner på budsjettet. Vi håper Foten igjen får et stupetårn, men da til en langt mer edruelig pris enn vi har sett i denne saken.

  • Saksdokumentet til teknisk utvalgs behandling kan lastes ned her.

Trond Svandal

Venstres ordførerkandidat

Trara

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags