Teatergruppen Studium Actoris må reddes

Øvstegård skriver at Studium Actoris  er kommet i en håpløs situasjon samtidig som de utfases av Kulturrådet og ikke er tatt med i Regjeringens budsjettforslag for 2018. Bilde fra en tidligere oppsetning.

Øvstegård skriver at Studium Actoris er kommet i en håpløs situasjon samtidig som de utfases av Kulturrådet og ikke er tatt med i Regjeringens budsjettforslag for 2018. Bilde fra en tidligere oppsetning.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SV-representant Freddy André Øvstegård jobber for at en bevilgning over statsbudsjettet skal bli redningen for nedleggelsestruede Studium Actoris.

DEL

Leserbrev 

Flere viktige kulturinstitusjoner, som har en rekkevidde langt utenfor landet lever nå i usikkerhet etter at regjeringen har lagt frem sitt forslag til statsbudsjett.

En av de som rammes, er Studium Actoris med base i Fredrikstad, et internasjonalt teaterensemble som siden 1989 har skapt og spilt forestillinger på tvers av kulturelle sjangre over store deler av verden. Teateret formidler internasjonal scenekunst av høy kvalitet gjennom sine lokale, nasjonale og internasjonale oppsettinger. I tillegg til støtten fra Kulturrådet har teateret fått bidrag fra Fredrikstad kommune og Østfold fylkeskommune.

Studium Actoris i Fredrikstad er kommet i den håpløse situasjonen at samtidig som de utfases av Kulturrådet, er de ikke tatt med i Regjeringens budsjettforslag for 2018. Kulturdepartementet vil vente med å gi penger til etter at den nye nasjonale Kulturmeldingen er behandlet i 2019.

Det blir nå en viktig politisk oppgave å få Studium Actoris og andre grupper i fri scenekunst  inn på statsbudsjettet for 2018. I sin tid var det SVs stortingsrepresentant fra Østfold, May Hansen, som sørget for at teatergruppen fikk midler fra staten.  SV på Stortinget vil nå foreslå en ny post på ti millioner kroner merket til Studium Actoris og andre på det frie scenefeltet i lignende situasjoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags