Vi krever sikker strømforsyning til Hvaler

Seilbåter navigerer inn i kraftledningene på Hvaler

Seilbåter navigerer inn i kraftledningene på Hvaler Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er utrolig at dette skal være et stridstema når vi over så mange år har erfart hvor sårbar en luftledning er i dette området, skriver Jon Petter Sandem etter strømbruddet på Hvaler tirsdag.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Nok en gang forårsaker en seilbåt strømstans på hele Hvaler! Det er ikke den første gangen, og neppe den siste gangen at en seilbåt navigerer feil ved Stokken. Resultatet er et nytt langvarig strømbrudd, som går ut over befolkningen og et næringsliv som taper store beløp midt i en hektisk og viktig periode.

Samtidig som det ene strømbruddet avløser det andre, maler den byråkratiske kverna videre. Det er fremdeles usikkert om vi får sjø-/jordkabel på hele eller kun deler av strekningen over Kråkerøy til Asmaløy (Rød trafo). Stridens kjerne er selvsagt penger, nettselskapet Hafslund vil dytte mest mulig av investeringen over på kommunene, NVE har inntatt rollen som en slags megler. Utrolig at dette skal være et stridstema når vi over så mange år har erfart hvor sårbar en luftledning er i dette området.

For ordrens skyld.  Selvsagt burde NVE ha pålagt Hafslund å dekke investeringen på hele strekningen! Hafslunds samfunnsansvar som netteier er å levere en stabil og sikker strømleveranse til befolkningen, ikke først og fremst å tyne et høyest mulig overskudd på bunnlinja.

Faktum er at Hafslund Nett i mange år har arbeidet aktivt imot sjø-/jordkabel alternativet da dette betyr en høyere engangsinvestering.

De høye herrer i Hafslund Nett vil helt sikkert hevde at de ivaretar sitt samfunnsansvar, til tross for den endeløse rekken av strømbrudd forårsaket av ytre påvirkning. Faktum er at Hafslund Nett i mange år har arbeidet aktivt imot sjø-/jordkabel alternativet da dette betyr en høyere engangsinvestering. Det er hevet over enhver tvil at problemene vil fortsette helt til den dagen en sjø-/jordkabel ligger på hele strekningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken