Penger bare til sentrum? La Kråkerøy få jordkabel

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lino Lubiana, KrF, kritiserer Arbeiderpartiet for å bruke penger på feil prosjekter og på feil steder.

DEL

Leserbrev 

Er det bare i sentrum det investeres? Vi har penger til jordkabel, men Ap har ingen vilje til jordkabel på Kråkerøy.

Ap sveivet nettopp igjennom 40 millioner kroner til torget på Dampskipsbrygga i sentrum selv om KrF og andre mente planene var snevre og ville sende saken tilbake til rådmannen i bystyremøtet 1. februar 2018. Vi fikk dessuten nettopp informasjon om at Fredrikstad har et overskudd på drøye 120 millioner kroner på kommuneregnskapet for 2017.

I oktober påførte opposisjonen Ap deres første nederlag siden 2011. Vil Ap nå ha omkamp?

Hva med utkantområder som Kråkerøy, Selbak og Manstad? Denne gangen rammer uviljen Kråkerøy. Det blir vel ikke flerbrukshall på Lunde heller? Funksjonshemmede BPA-brukere har også signalisert uro for tap av likestilling og normalt hverdagsliv siden sommeren 2017. Funksjonshemmede og BPA-brukere og miljøtiltak som jordkabel bør vel ikke være de første salderingspostene? Det er fortsatt nerve i BPA-saken.

For å slippe luftkabel og monstermaster over øya mener Fredrikstad KrF fortsatt at kommunen bør investere i jordkabel til Tangen. I oktober påførte opposisjonen Ap deres første nederlag siden 2011. Vil Ap nå ha omkamp?

Prisen for kabel var da til Femdal, 12 millioner kroner, og fra Femdal til Tangen, 14 millioner. Jordkabel over Kråkerøy ville da koste ca 35 millioner, med moms. Nå, etter tre måneder, er prisen, i følge rådmannen, blitt doblet til over 70 millioner kroner.

I den nye saksfremstillingen om jordkabel til formannskapet torsdag 8. mars er det fortsatt flere usikkerhetsmomenter når det gjelder kostnader. Det gjør at prisen også godt kan bli lavere enn skrekkscenariet som nå trekkes opp. Og hvorfor kom ikke dette varselskuddet for tre måneder siden, men nå etter Ap-nederlaget? Faktagrunnlaget og kostnader forespeilet opposisjonspolitikerne for jordkabel øker altså fra 35 millioner til 70 millioner kroner på fire måneder. Det gjør det vanskelig å være lokalpolitiker.

Det er ikke bare i Fredrikstad sentrum det skal være trygt og attraktivt.

Over 120 millioner kroner i overskudd for 2017 – hvorfor ikke stå ved bystyrevedtaket og jordkabel? Eller hvorfor ikke fjerne sentrumsskylappene, utsett Dampskipbrygga-prosjektet, gi oss tid til å jobbe videre med planer om torget og reflektere inn funksjonalitet eksempelvis for barn, funksjonshemmede og eldre og nå gå for et felles miljøtiltak og jordkabel på Kråkerøy?

KrF er også imot at det investeres 600 millioner kroner for bygging av Arena Fredrikstad nå. Det er signalisert en renteøkning alt i sommer. Kapitatalkostnadene vil da øke og det vil ramme driftsbudsjettet for helse og skole hvor vi har utfordringer så det holder med BPA, barnevern og rekruttering av sykepleiere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags