Monstermastene vil minne oss om hvilke partier som ikke skal få våre stemmer

Marit Vilsted skriver at «det unike klturlandskapet vil blir helt ødelagt» av strømmastene. I tidligere debatt om saken har flere vært særlig oppatt av området ved Kråkerøy kirke.

Marit Vilsted skriver at «det unike klturlandskapet vil blir helt ødelagt» av strømmastene. I tidligere debatt om saken har flere vært særlig oppatt av området ved Kråkerøy kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På vegne av beboere på Kråkerøy utfordrer Marit Vilsted de politiske partiene i Fredrikstad: – Vil dere finne penger til å legge kraftkablene i jorda, til å redde kulturlandskapet og fjerne frykten for økt barneleukemi?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Innbyggerne på Kråkerøy er svært urolige nå.  At det i nær fremtid kan komme monsterhøyspentmaster og ledninger gjennom det flotte blomsterøylandskapet er meget bekymringsfullt. En ting er at det unike kulturlandskapet vil bli visuelt forsøplet, eller rettere sagt: helt ødelagt, enda værre er det at det beviselig forekommer langt hyppigere barneleukemi  hos barn som bor nær slike monstermaster. Det bor mange barn nær den planlagte traseen. Gang- og sykkelveien som vil  ligge helt inntil disse mastene benyttes daglig av mange barn til og fra barne- og ungdomsskole.

Dette medfører frykt og usikkerhet hos befolkningen!

Vårt inntrykk er at mange som ikke bor på Kråkerøy også synes det er svært trist at dette flotte landskapet skal ødelegges av disse høyspentmastene. Dette er jo også turistveien til Hvaler og nasjonalparken.

Bjørnar Laabakk signaliserte i FB nylig at Frp vil gå inn for å bevilge kommunale penger  til å dekke merkostnadene ved å legge kablene i jorda. Prisverdig! 12 millioner vil dette koste Fredrikstad kommune. Dette må jo nærmest betegnes som småpenger med tanke på at disse monstermastene vil ødelegge naturopplevelsene for mange fremtidige generasjoner og skape frykt og uro hos Kråkerøys befolkning i årevis.

Bortsett fra Frp har vi ikke registrert synspunkter fra de øvrige politiske partier. Derfor tillater vi oss å spørre om ditt parti har behandlet denne saken enda? I så fall setter vi stor pris på å få vite hva dere går inn for. Gjerne i lokalavisene og/eller på mail til meg.

Jeg skriver på vegne av mange urolige Kråkerøy-beboere som vil følge spent med  på hvilke partier som vil utsette innbyggerne sine for slike «overgrep». Monstermastene vil jo i mange generasjoner minne oss om hvilke partier som ikkes kal få våre stemmer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.