Krever politisk handling om kraftlinje, etter 31.12. kan Hafslund bygge i luften

Frode Jensen oppfordrer beboere på Kråkerøy om å signere protestskrivet som krever at den nye strømforsyningen til Hvaler legges som jordkabel over Kråkerøy. Mange vil få besøk på døra og kan lett skrive under på protesten.

Frode Jensen oppfordrer beboere på Kråkerøy om å signere protestskrivet som krever at den nye strømforsyningen til Hvaler legges som jordkabel over Kråkerøy. Mange vil få besøk på døra og kan lett skrive under på protesten. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg vil i tiden fremover presse de politiske partiene, slik at de kun har en løsning på dette og det er jordkabel, skriver leder for utvalget, Frode Jensen, om luft- eller jordkabel over Kråkerøy.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg (LSU) synes initiativet fra grunneierne på deler av strekningen på Kråkerøy er svært gledelig, og vi håper Fredrikstad kommune benytter seg av dette tilbudet, men samtidig ønsker Kråkerøy LSU å minne om at kravet vårt er at det skal legges jordkabel på hele strekningen fra transformatorstasjonen bak Shell på Kråkerøy og helt ut til Tangen.

  • Se kart med inntegnet trasé i bunnen av saken.

Når det gjelder leserbrevet fra Marit Vilsted, så setter Kråkerøy LSU stor pris på at befolkningen på Kråkerøy engasjerer seg i denne viktige saken, men LSU ønsker å presisere at summen som verserer på seks til tolv millioner kroner er for strekningen ved Kråkerøy kirke og ikke hele strekningen på Kråkerøy, da snakker vi en betydelig høyere sum. Kråkerøy LSU er fortsatt av den oppfatning at kommunen og politikerne MÅ bevilge de nødvendige pengene som kreves for at man skal få til en fremtidsrettet løsning, slik som jordkabel er.

Kråkerøy LSU leser med litt glede at Bjørnar Laabak (Frp) ønsker jordkabel velkommen, men det er lett å skrive at man er enige i en slik løsning, men det kreves konkret handling som igjen genererer de nødvendige pengene.

LSU har også fått med seg at Hans Ek (Sp) har et fint debattinnlegg  (publisert 26/9) om at Sp med flertallspartiene er enige om at jordkabel er den eneste løsningen. Kråkerøy LSU ønsker også å minne flertallspartiene om at det er langt fra det å være enige om at jordkabel er løsningen til at det faktisk fattes et vedtak om at det skal bevilges de nødvendige midlene som kreves. Når kan vi forvente fremdrift? Vi har ikke tid til å vente lenger.

LSU vil i tiden fremover presse de politiske partiene, slik at de kun har en løsning på dette og det er jordkabel.

LSU jobber aktivt inn mot befolkningen på Kråkerøy og vi håper at store deler av befolkningen i løpet av kort tid har fått informasjonsskriv og kart over trasévalget i postkassen. I tillegg vil mange av beboerne på Kråkerøy få besøk på døra med oppfordring til å signere på protestskrivet som krever at det legges jordkabel og at det ikke bygges høyspentlinjer i luften. Disse listene ligger allerede ute på Shell Kråkerøy, Rema 1000 Stadion og Kråkerøy Trening. Signer disse!

Kråkerøy LSU ønsker også å minne om tidligere debattinnlegg som tar for seg Statens Stråleverns egen liste over mulige tiltak for bygninger og folk som er i nærheten av høyspentlinjer og ikke minst trasèvalget som går igjennom statlig sikret naturområde: Bevilg penger til jordkabel på hele Kråkerøy nå.

Kråkerøy LSU sin klare melding til politikerne er nå; Mer handling og vedtak om penger. Frist er 31.12.17, etter det kan Hafslund bygge i luften.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.