Jordkabel er fremtidsrettet, må prioriteres på Kråkerøy

Markering på Femdal høsten 2017 Foto: Jan Erik Skau

Markering på Femdal høsten 2017 Foto: Jan Erik Skau

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Frode Jensen: – Ved å legge kabelen i bakken og i tillegg i en OPI-kanal, så vil man beskytte jordkabelen ytterligere, samt sikre verdifulle naturområder, folks helse og ikke minst strømtilførselen til Hvaler.

DEL

Leserbrev 

Kråkerøy LSU er av den oppfatning at jordkabel og kostnaden rundt dette er noe Fredrikstad kommune og politikerne må ta, for jordkabel er en fremtidsrettet løsning. Ved å legge kabelen i bakken og i tillegg i en OPI-kanal, så vil man beskytte jordkabelen ytterligere, samt sikre verdifulle naturområder, folks helse og ikke minst strømtilførselen til Hvaler.

Synergiene ved dette arbeidet er at man i tillegg kan få gjort arbeid med vannledning på ca 900 meter av traseen, samt at IT-avdelingen i kommunen har varslet at det er behov for en fiberkabel på det meste av strekningen. Dette vil føre til delte grøftekostnader og ved arbeid med fiberkabel kan man oppnå kompensasjon for mva, men dette er ikke utredet i saksdokumentet.

Allerede i september 2017 varslet mange grunneiere at man stilte sin grunn til disposisjon for å kunne legge jordkabel og denne muligheten bør og skal Fredrikstad kommune benytte. Se sak i Fredriksstad Blad fra den gang. 

Kråkerøy forventer at bystyret står for det vedtaket som ble gjort i oktober 2017 og innstillingen i formannskapet 8. mars 2018 når bystyret samles 15. mars.

Alle partier utenom Ap har vært krystallklare på at jordkabel skal legges og det forventer vi at alle fortsatt står fast ved.

Fredrikstad kommune er mer enn bare sentrum og for tilliten til kommunen og politikere er det viktig at man også kan prioritere andre områder i kommunen og i et tidsperspektiv på 30-50 år i hvertfall, så vil dette være en liten kostnad med tanke på å sikre folks helse og naturområder. Alt kan ikke fortettes, bevar de naturlige naturområdene som vi har i nær tilknytning til sentrum.

Det kommer tydelig frem i saksdokumentet fra administrasjonen til formannskapet/bystyret, sitat:

«Konsekvenser levekår/folkehelse
Hensynet til folkehelse/ rekreasjon ivaretas best ved en jordkabel.»

Da er oppfordringen klar fra Kråkerøy, stå på vedtaket om jordkabel!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags