Jordkabel er en seier for lokaldemokratiet

Bilde fra Olje- og energidepartementets befaring ved Kråkerøy kirke i mars i fjor. Foto: Geir A. Carlsson

Bilde fra Olje- og energidepartementets befaring ved Kråkerøy kirke i mars i fjor. Foto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– I jordkabelsaken på Kråkerøy er innbyggerne i ferd med å vinne. Her har man rett og slett brukt sin demokratiske rett til å legge frem sine argumenter, skriver Jørgen Søderberg Jansen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Vi har sett det noen ganger på film: Det mektige konsernet mot de bekymrede innbyggerne. I virkeligheten er det ofte det mektige konsernet som vinner. På film vinner ofte de bekymrede innbyggerne til slutt, særlig hvis advokaten deres spilles av for eksempel Julia Roberts.

I jordkabelsaken på Kråkerøy er innbyggerne i ferd med å vinne. Helt uten Julia Roberts, og uten noen spektakulære, dramatiske filmscener. Her har man rett og slett brukt sin demokratiske rett til å legge frem sine argumenter. Det har blitt skrevet leserinnlegg, man har arrangert folkemøte, kontaktet alle politikere, mm. Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg har gjort en kjempejobb, sammen med små og store innbyggere. Barn har skrevet brev til ordføreren, ungdomsskoleelever har holdt appell og skrevet leserinnlegg, man har gått i fakkeltog.

Og man har nådd frem. Et flertall i Bystyret og Formannskapet har allerede sagt ja til jordkabel flere ganger, torsdag gjør de det igjen. Demokratiet fungerer, innbyggerne vant frem!

Egentlig er det feil å snakke om vinnere og tapere. HELE Bystyret er enige om at jordkabel er det beste. Det mener også mindretallet, men de har valgt å legge mest vekt på økonomien. Det er et helt legitimt synspunkt å ha, selv om jeg – og flertallet i bystyret – mener at det er enda viktigere at man tar hensyn til naturen og folkehelsen.

Gratulerer til alle på Kråkerøy, men også til alle i Fredrikstad: Lokaldemokratiet fungerer! Det skal vi alle være glade for, uansett hvor vi bor.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken