Høyre ønsker jordkabel, det er en prioritering

Bilde fra Femdal. Arbeiderpartiet mener den nye høyspentlinja skal gå i luftspenn herfra og til Tangen. De andre partiene vil har jordkabel hele veien.

Bilde fra Femdal. Arbeiderpartiet mener den nye høyspentlinja skal gå i luftspenn herfra og til Tangen. De andre partiene vil har jordkabel hele veien.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Truls Velgaard: – På tre år har bystyret bevilget 13 milliarder til tiltak Ap har insistert på. Men når de andre partiene nå ønsker å bruke 80 millioner ekstra på jordkabel på Kråkerøy, setter det innbyggernes velferd og sikkerhet i fare.

DEL

Leserbrev 

Arbeiderpartiet prøver å fremstille jordkabel over Kråkerøy som et uansvarlig økonomisk prosjekt. Hvorfor er de så opptatt av å fremstille det slik? Som all annen politisk pengebruk er det selvfølgelig ikke noe annet enn en prioriteringssak. Og alle andre partier enn Ap prioriterer jordkabel foran en del andre oppgaver. Det er ytterst ansvarlig.

Jeg har nå vært med på tre budsjettbehandlinger i bystyret i Fredrikstad. I løpet av tre år har vi bevilget omkring 13 milliarder kroner til ymse formål. På vegne av Høyre har jeg fra min første dag i bystyret tatt til orde for tiltak for å redusere kostnader. Arbeiderpartiets svar har vært avvisende, for å si det mildt. Ingen må komme med forslag om å forandre på Arbeiderpartiets planer.

Høyspentmaster gjennom dette sårbare landskapet vil bety en forringet opplevelse for flere generasjoner fremover.

Så - for første gang i løpet av denne valgperioden - opplever Arbeiderpartiet at Høyre og opposisjonspartiene får gjennomslag for noe vi ønsker. Bystyret har altså brukt 13 milliarder kroner - eller 13.000 millioner - på de utgiftene som Arbeiderpartiet insisterer på. De har hatt null vilje til å diskutere innsparinger. Dette til tross for at vi har sett de mest uforståelige kostnader - som for eksempel vedtaket nylig om å bruke nærmere 40 millioner kroner på gatesten på Dampskipsbrygga. Det alene er en halv jordkabel.

13.000 millioner er greit. Men når de andre partiene nå ønsker å bruke 80 millioner ekstra på jordkabel på Kråkerøy, så blir det ikke bare uansvarlig; det setter rett og slett velferd og sikkerhet i fare for Fredrikstads innbyggere. I formannskapet sist uke fikk vi det virkelig lekset opp. Hvis vi ikke følger Arbeiderpartiets planer til punkt og prikke, så vil grunnleggende velferdstjenester som skole og eldreomsorg stå i fare. Det er naturligvis bare uansvarlig retorikk fra Arbeiderpartiets side.

Vi ønsker jordkabel på Kråkerøy fordi vi mener det er viktig å ta vare på både naturen og kulturlandskapet i dette området. Søndre Kråkerøy er et av de viktige landskapsområdene i Fredrikstad. Området betyr mye for befolkningens fritid og rekreasjon. Først og fremst er det viktig for Kråkerøys innbyggere, men det er også viktig for mange andre i Fredrikstad - meg selv inkludert. Høyspentmaster gjennom dette sårbare landskapet vil bety en forringet opplevelse for flere generasjoner fremover. Jordkabel er også ønsket for å redusere beboernes uro for mulig helseskadelig stråling.

Høyre skal ikke på noen måte kimse av 74 millioner kroner. Fredrikstad kommune bruker for mye penger. Høyre er rede til å sette seg ned med Arbeiderpartiet når som helst for å diskutere instramninger for å sikre et mer forsvarlig kostnadsnivå. Men vi sier nei hvis det første som skal kuttes er jordkabel over Kråkerøy. Den vil Høyre prioritere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags