Tenk på fremtiden, legg jordkabel på hele Kråkerøy

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg håper og tror at dere politikere, som tross alt er folkevalgte og representerer befolkningen fatter vedtak om jordkabel på hele Kråkerøy, skriver Frode Jensen i Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Etter å ha vært tilhører på formannskapsmøtet torsdag 12.10.17 så har jeg gjort meg noen betraktninger rundt denne saken. Først vil jeg gi honnør til politikerne for at de går for jordkabel fra Ulvedalen-Femdal. Jeg må si at jeg blir meget overrasket om dette endrer seg i bystyret torsdag 19.10.17.

Så litt til debatten som kom i formannskapet. Jeg må si at jeg stusser litt på at Hans Ek plutselig trekker inn Årum i denne saken som omhandler Kråkerøy og jeg støtter Truls Velgaard i at dette forvirrer saken. Det Hans Ek må forstå, er at dette er to vidt forskjellige saker. Hvorfor? Jo, på Årum er allerede mastene oppe, noe de har vært i flere år. På Kråkerøy skal det bygges, og da er det viktig at vi tar en fremtidsrettet beslutning og legger strømforsyningen til Hvaler i jordkabel over Kråkerøy.

Dere kan lese mye mer om denne saken på siden til Fredriksstad Blad: Trykk her

Tangen er et veldig benyttet friluftsområde, området mellom Femdal og Tangen blir mye brukt som rekreasjonsområde og da passer det seg svært dårlig å ha høye master og et stort ryddebelte i dette området. Minner om at øst for Tangen er det et stort naturreservat på Øra, hvor det er et unikt fugleliv. Området på Øra har status som Ramsar-område. Dette er det eneste større bløtbunnsestuar i Norge med et så interessant brakkvannsmiljø. I tillegg til meget store ornitologiske verneverdier, kan følgende naturfaglige interesser oppsummeres: – Området har en særegen fiskefauna med forekomster av både marine og limniske arter samtidig.

Skal vi sette dette unike fuglelivet på spill ved å ha høyspentmaster kontra jordkabler i inngangen til dette området? Vest for Tangen er det naturreservat i Kråkerøy-skjærgården og nordvest for Trolldalen er det naturreservat i Bjørnevågenlia. Der snakker vi om i underkant av 400 meter til høyspentlinjen. På skiltet som er satt opp i naturreservatet ved Bjørnevågenlia står det blant annet følgende; Fredrikstad kommune og grunneieren vil derfor sterkt henstille til alle besøkende om å nyte synet av blåveisen fra gårdsveien, og la den stå slik at vi alle kan få oppleve denne fine blåveislia utover denne våren og i årene som kommer.

Så, hva kan konsekvensene være om vi lager et ryddebelte og høye master under 400 meter unna? Vi må huske på at Hafslund får konsesjon på 40 år på trasévalget som blir valgt nå.

Det er viktig at politikerne tenker på fremtiden, natur og befolkning i dette. Jeg håper og tror at dere politikere, som tross alt er folkevalgte og representerer befolkningen fatter vedtak om jordkabel på hele Kråkerøy!

Kråkerøy LSU forventer at Frp, H, V, SV stemmer for jordkabel frem til Tangen og vi håper og tror at KrF, MDG, Pensjonistpartiet og Bymiljølista stemmer for jordkabel til Tangen.

KLSU håper og tror at Sp også går for denne løsningen (som varslet i brev 26.09 i Fredriksstad Blad) og at Arbeiderpartiet også må gå en runde til og fatte et nytt vedtak om jordkabel helt til Tangen! Kabelen skal i bakken hele veien!

Det er ikke for sent å snu i denne saken og gå for jordkabel!

Kråkerøy LSU ønsker å invitere alle medlemmer av bystyret i Fredrikstad til vår markering onsdag 18. oktober klokken 17.30-18.30 ved krysset Femdal/Alshus. Her ønsker vi å utfordre de politiske partiene til å stå til ansvar for partiets vedtak i denne saken.
Les mer om arrangementet her: JA til jordkabel på Kråkerøy – NEI til høyspentmaster

 

Frode Jensen

Leder av Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg

Kråkerøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken