Mor og datter med felles appell om jordkabel

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mor og datter fra Trolldalen på Kråkerøy gikk sammen om en sterk henstilling til ordfører Jon-Ivar Nygård om å legge høyspentkabelen over Kråkerøy ned i bakken. Mor lIeana Quezadas tekst er en forklaring til tegningen fra datteren Maya (8). Appellen er senere sendt til en rekke Fredrikstad-politikere.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Hei Jon-Ivar!

Først av alt må jeg beklage min sene melding! Men jeg ga datteren min et løfte før hun la seg i dag, og det vil jeg gjerne holde. Hun skrev et brev til deg, som du ser..

Ikke den peneste skriften, og heller ikke det enkleste brevet å lese. Men det er brevet til en åtte år gammel jente, som etter å ha hørt foreldrenes fortvilte og viskende samtale på kjøkkenet, bestemte seg for å «ta saken i egne hender».

For hun vil ha «monstermaster» på Kråkerøy like lite som mammaen og pappaen sin, men hun er et uskyldig vesen, som ser tingene fra sin side, klar for å beskytte «skogen sin» (hun vet ikke at det er mye mer enn som så).

Stedet hun er naboen til, turstedet til klassen og skolen, og skogen hun er vokst opp i. Hun vet ikke verdien av penger, hun vet ikke hvorfor foreldrene står på kjøkkenet å ser så bekymret ut.

Maya vil beskytte skogen sin, skogen som hun og jeg holder ren for søppel hver gang vi går i den, skogen hvor vi oppdager nye spennende sopper, insekter, trær, mose og lav..

Hun vet ikke at hun kanskje aldri vil kunne gå mer i den skogen, hvis noen få voksne får det som de vil! Heldigvis vet hun heller ikke at hun vil bli utsatt for farlig stråling, og at hun kanskje må flytte fra hjemmet hvor hun vokste opp.

Heldigvis vet hun heller ikke at hun vil bli utsatt for farlig stråling, og at hun kanskje må flytte fra hjemmet hvor hun vokste opp.

Hun vil aldri få vite at et sted, ikke langt fra hennes eget hjem, finnes et sted som heter Årum, hvor det også står «monstermaster», et sted hvor altfor mange mennesker har fått kreft.

For hun er bare åtte år, og hun fortjener ikke å høre at for noen få, så er penger viktigere enn hennes sikkerhet, trygghet og helse!

Etter mange års kamp skal vi kanskje, muligens, forhåpentligvis få gang- og sykkelvei. Denne må jo graves, og da må jeg bare si at jeg ikke forstår hvorfor den forbannede strømmen til Hvaler ikke kan gå der?

Hvorfor skal noen få mennesker bestemme vår skjebne? Hvor er demokratiet i det? Og hvorfor skal noen få mennesker få lov til å leke med våre liv?

Skal dere få mennesker ta dere av oss voksne og barna våre når vi får kreft eller på annen måte blir syke av strålingen? Hvor mye vil det koste?

Kan du med hånden på hjertet si at du gladelig og frivillig hadde bodd på Årum, eller under et hvilket som helst annet sted med slike master?

Jeg er så fortvilt, sint, opprørt og lei meg, for at pengene det koster å legge strømmen i bakken er viktigere enn oss, mannen i gata, barna, naturen, dyrene .... meg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken