Gjør som Amundsen, Ap, lytt til de lokale

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Herman Midtsjø, KrFU, oppfordrer til å følge Kråkerøy-folks ønske: – Hva er vel viktigere enn å investere i uerstattelig natur og jordbruksområder.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

En stolt polfarer og østfolding, Roald Amundsen, la aldri skjul på hva som fikk han til å lykkes med sine ekspedisjoner. Amundsen sin seier og stolthet kom av kun en viktig ting han gjorde annerledes enn sine konkurrenter. Han lyttet alltid til de lokale menneskene i området han skulle ferdes i. For som han selv sa, det er disse menneskene som skjenner forholdene i både natur, kultur og landskap best. Denne viktige læren er det på tide at Fredrikstad kommune ta innover seg når det er snakk om den nye strømlinjen til Hvaler.

For lokalbefolkningen på Kråkerøy har vært krystallklare fra dag en, kabel hele veien!

Det er nemlig mye som står på spill, monstermaster gjennom Femdal og ned til Tangen eller kabel i bakken, slik det blir på resten av traseen. Å legge denne siste «lille» biten i bakken vil koste 26 millioner kroner ekstra. Dette får mange lokalpolitikere til å rynke på nesen, det  øres i gangene på Rådhuset at dette blir for kostbart. De samme menneskene vedtok tidligere i år å bygge Arena Fredrikstad for 650 millioner kroner, uten å nøle. Men å sette av 26 millioner kroner til å verne uerstattelig natur, det er visst for kostbart.

Vi har kunnet lese at lokale bønder er villige til å spandere jord på kommunen dersom de velger å legge kabel i bakken, som om ikke det var nok, er det også gode muligheter for å lage gang- og sykkelvei over kabelen når den er lagt. Da har man slått to fluer i en smekk.

Det er veldig lett for Arbeiderpartiet og resten av posisjonen i kommunen å dra «sparekortet» og si at vi skal spare de 26 millionene til å slette gjeld eller bruke på andre fornuftige innvesteringer, men hva er vel viktigere enn å investere i uerstattelig natur og jordbruksområder.

Fredrikstad KrF og Østfold KrFU er på lag lokalbefolkningen på Kråkerøy, legg kabel hele veien!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken