Er ordførerens omkamp om monstermaster en hevn etter at han ble nedstemt?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Er dette ren frustrasjon og hevn over for første gang å bli nedstemt i en viktig sak? spør Marit Vilsted, Kråkerøy, i frustrasjon over at ordfører Jon-Ivar Nygård mener den nye prisen på jordkabel er for høy.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Jeg har tidligere vært imponert over ordføreren og hva han har fått utrettet med byen vår. Men i dag er jeg, og mange med meg, svært triste og frustrerte. Ordføreren anmoder politikerne om omkamp vedrørende jordkabler kontra gigantiske høyspentmaster i lufta på strekningen Femdal til Tangen på Kråkerøy.

Er dette ren frustrasjon og hevn over for første gang å bli nedstemt i en viktig sak? Det virker sannelig slik. Flertallet vedtok at strømmen til Hvaler skulle legges i bakken, fremfor i store master i lufta. Et lovlig fattet flertallsvedtak. Og nå inviterer ordfører til omkamp. Dette minner svært lite om demokrati, det minner mer om politisk håndtering i land vi ikke vil sammenlignes med. Diktatur er jo et nærliggende begrep.

Jo da, vi aksepterer at det er fremkommet nye momenter. Prisøkningen. Men i saksdokumentene før politisk behandling høsten 2017, ble det jo presisert at prisen ved å legge jordkabler kunne bli betydelig høyere. Dette viste selvsagt politikerne som dannet flertall for jordkabler.

I etterkant har jo kommunen lagt frem et overskudd på 124 millioner. Og flere svært kostnadskrevende renoveringer av torg og plasser skal gjennomføres i sentrum. Blir fint det, men husk at Fredrikstad er mer enn bare sentrum da. Husk også at disse monstermastene vil bli stående i mange generasjoner fremover. Visuelt forsøplende i den vakre Kråkerøy-naturen selvsagt, men langt mer alvorlig: frykten dette medfører hos innbyggerne. Det er dessverre godt dokumentert at hyppig opphold ved slike master, gir økt fare for kreft, især barneleukemi. Tør våre politiker med åpne øyne å vedta noe slikt?

Nei, politikere som fattet flertallsvedtaket i høst: Hold fast ved standpunktene deres og ikke la dere manipulere av et vonbrotent Ap. Det er ikke lenge til valget i 2019, og vi har ikke korttidshukommelse. 

Dette engasjerer svært mange. Min telefon har kimet i ett og jeg har fått utallige SMS om å skrive innlegg. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken