Elevappell: Jeg vil fortsette å vokse opp på et Kråkerøy som ikke er helseskadelig

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Som norskoppgave på Kråkerøy ungdomsskole holdt Benjamin Skinstad appell om høyspentkabelen som skal legges over øya. Dette innlegget er skrevet med utgangspunkt i appellen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det har seg sånn at det skal bli bygd nye høyspentmaster på Kråkerøy. Spørsmålet er om man skal legge jordkabel over hele Kråkerøy, eller bare på strekningen Ulvedal – Femdal. Hvis det ikke blir jordkabel hele veien, kommer det til å bli store «monstermaster» i stedet for. Dette er supertrist!

For det første kan det være helseskadelig. Ifølge Statens strålevern finnes det forskning som sier at det kan være en sammenheng mellom det å vokse opp i nærheten av magnetfeltene rundt slike master, og barneleukemi.

For det andre må man også kutte ned masse skog for å få plass til de store mastene. Dette ødelegger mye av den flotte naturen vi har på Kråkerøy. Jeg bor her selv, og er sterkt imot disse fæle mastene som kanskje kommer. Jeg håper at kommunen skjønner at jordkabel er den eneste løsningen for å beholde et vakkert naturmiljø.

Som ungdom har jeg lyst til å fortsette å vokse opp på et Kråkerøy som ikke er helseskadelig. Jeg vil at barna mine i fremtiden kan ha en oppvekst i like fine omgivelser som jeg har hatt til nå. Politikere: Vær så snill å legge jordkabel over hele Kråkerøy, det er den eneste fornuftige løsningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.