Gå til sidens hovedinnhold

Jordkabel eneste akseptable løsning for strøm til Hvaler

Artikkelen er over 5 år gammel

Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg har sendt dette innlegget til Fredrikstad-politikere. Torsdag skal formannskapet behandle saken om ny strømforsyning til Hvaler.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg viser til artikkel i Fredriksstad Blad om protest mot master ved Kråkerøy kirke.

Kråkerøy Lokalsamfunnsutvalg ønsker å minne politikere i Fredrikstad om at den eneste akseptable løsningen for kraftforsyning til Hvaler, vil være å legge disse i en jordkabel. Kråkerøy har et unikt landsskap og mange flotte turområder som vil bli berørt om kraftforsyningen blir løftet opp i luftlinje.
Kråkerøy LSU har ved flere anledninger vist til den rapporten som Fredrikstad kommune har bestilt i samarbeid med Hvaler kommune fra Omega Elkraft. Der kommer det frem at det sikreste er jordkabel i støpt betongkanal som dere selv har foreslått.


Kråkerøy LSU forventer
at Fredrikstad kommune og Hvaler kommune kommer til enighet med Hafslund Nett om alternativ 1, som er jord- og sjøkabel på hele strekningen fra transformatorstasjonen bak Shell stasjon på Kråkerøy og helt ut til Rød på Asmaløy. Kråkerøy LSU og befolkningen på Kråkerøy forventer dette av våre egne politikere.

Legger ved noen artikler som tar for seg risikoen ved å bo nærme en høyspentlinje.
https://www.nrk.no/livsstil/kraftlinjer-oker-kreftrisiko-1.1315570
https://www.nve.no/Media/3620/bebyggelse_hoyspentanl.pdf

Vi regner med
at våre egne politikere ikke ønsker å utsette våre barn for en mulig økt risiko for å få leukemi, da høyspentlinjene vil være i nærheten av skoler(skolevei), barnehager, idrettsanlegg og boligområder.

Les også

Vil sykle helt til Hvalertunnelen

 

Kommentarer til denne saken