Gå til sidens hovedinnhold

Ekstrabusser er ikke streikebryteri!

Artikkelen er over 5 år gammel

Nettbuss Travel avviser beskyldningen om å drive streikebryteri når selskapet setter opp noen ekstrabusser for å betjene kunder som har betalt billett.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den siste uka har vi i Nettbuss Travel blitt beskyldt for streikebryteri fordi vi sørger for at kundene våre som har gyldig billett kommer seg med bussen. Dette gjør meg svært opprørt.

At lokførerne streiker har ingenting med Nettbuss Travel å gjøre. Vi er ikke part i den konflikten. Vi kjører de samme rutene og betjener de samme holdeplassene som før. At folk nå finner alternative måter å reise på og at flere har oppdaget TIMEkspressen er ikke veldig overraskende.

Når alle plassene på ekspressbussene våre blir utsolgt som følge av streiken, har vi fortsatt en forpliktelse overfor våre eksisterende pendlere med månedskort. De har rett på den tjenesten de har betalt for, det tror jeg alle skjønner. Vi kjører derfor noen ekstra ekspressbusser for at de med gyldig billett skal få den tjenesten de har betalt for. La det være helt klart, dette er helt vanlig praksis hos oss og noe vi gjør regelmessig, også i Østfold. Å hevde at dette er streikebryteri, er et blindspor.

Spekter slår også fast at fremgangsmåten vår under lokførerstreiken ikke kan anses som streikebryteri når vi følger det normale driftsmønsteret ved å sette opp ekstra busser basert på nettbestillinger og erfaringstall.

Vi har selvsagt ikke inngått noen avtale med NSB om å sette opp ekstra kapasitet for å ta unna passasjerer på de strekningene som er berørt av streiken. Vi forholder oss til vårt vanlige driftsmønster, våre vanlige stoppesteder og våre vanlige ruter, og det er helt normalt for vår virksomhet.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til kundene våre i denne situasjonen, og en stor takk til alle sjåførene våre som gjør en fantastisk innsats. Dere kan kjøre ekstrabussene med god samvittighet.

Kommentarer til denne saken