Alle unge i alle land: Foren dere for miljøet!

Streiket allerede forrige fredag: Peder Elias Henriksen (11), Mathea Roos-Hauge (11) og Karelius Godal-Røvik (11) fra Rødsmyra skole droppet skolen for å vise sin støtte til miljøet.

Streiket allerede forrige fredag: Peder Elias Henriksen (11), Mathea Roos-Hauge (11) og Karelius Godal-Røvik (11) fra Rødsmyra skole droppet skolen for å vise sin støtte til miljøet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Gi de unge honnør for at de tar det ansvaret de voksne ikke tar, skriver Camilla Eidsvold i sin støtte til skolestreiken for klimaet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Finnes det én sak det er viktig å streike for, så er det klima! Vi voksne har ikke klart det. Vi har ikke klart å få politikere, ledere, innbyggere eller andre til å forstå at dette faktisk er det viktigste!

Vi er stolte av barn og unge i dag som trosser trusler, pålegg og moralske pekefingre. Vi er stolte over at barn og unge verden over reiser seg, hever stemmen, går ut i gatene og sier STOPP!

Så hvordan kan så mange voksne si NEI? Hvordan kan noen mene at det skal gi ulovlig fravær å kjempe for klima? Hvordan kan vi mene at dette ikke har noe med skole å gjøre? Er vi så opptatte av at det kun er det som står i boka som er pensum, eller er dette opprøret et resultat av at de unge faktisk har lest og forstått pensum? Forstått nyheter, forstått alvoret. For konklusjonen er klar: Så langt har vi ikke klart å gjøre nok for å redde kloden.

Derfor: Gi de unge honnør for at de tar det ansvaret de voksne ikke tar. La de unges viktige stemmer lede veien inn i fremtiden. La alle elever få godkjent fravær fredag 22. mars. Det er det minste vi kan gjøre, vi som voksne som allerede gjør altfor lite.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags