Frp vil ta ifra oss den gode sommerfølelsen på et varmt svaberg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Arbeiderpartiet vil ha en streng forvalting av strandsonen i Oslofjorden og kjempe for din og min sommerfølelse på svaberget, skriver Mona Vauger, Hvaler Ap.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

En streng strandsonepolitikk, vernebestemmelser og allemannsretten har gjennom mange tiår gjort det mulig for alle å sette seg på sitt sommer-svaberg. Tross dagens strenge forvaltning er strandsonen i Oslofjorden under press. På Hvaler ser vi stadig eksempler på at hytteeiere setter opp privat-skilt, stenger stier, gjerder folk ute, hindrer folk å gå tur og de utvider den private sfære ved å sette ut stoler og potteplanter.

På NRKs nettsider kan vi lese at Fremskrittspartiet vil gi hytteeierne mer makt, de vil lempe på vernebestemmelser og åpne for bygging av nye hytter i strandsonen slik at hyttedrømmen kan bli tilgjengelig for folk flest. Samtidig vet vi at Frp mener at markedskreftene skal ordne opp i det meste her i verden, og da er det underlig at de tror nye hytter bygd i strandsonen blir tilgjengelig for folk flest.

Nye hytter i strandsonen på Hvaler blir hytter for dem som har mest fra før. Folk flest vil ikke ha råd til å kjøpe en slik hytte. Med Frps politikk vil de som har råd til det kjøpe det som er din og min frihet til å velge vårt svaberg å sitte på en varm sommerdag. Folk flest kan miste denne tilgangen svaberget og den deilige sommerfølelsen. Frp vil privatisere et gode som alle burde dele og ha glede av.

Arbeiderpartiet vil ha en streng forvalting av strandsonen i Oslofjorden. Arbeiderpartiet vil grunnlovsfeste allemannsretten og kjempe for din og min sommerfølelse på svaberget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken