Med tysdagsavis er bunnen nådd

Magne Aasbrenn får sitt navn feilskrevet av Rolf Aalberg som mener nynorskforkjemperen Aasbrenn ikke gjør seg fortjent til å skrive «Aa».

Magne Aasbrenn får sitt navn feilskrevet av Rolf Aalberg som mener nynorskforkjemperen Aasbrenn ikke gjør seg fortjent til å skrive «Aa». Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Rolf Aalberg raser mot nynorskens stilling, og kaller det lys i enden av tunnelen når han ser for seg at engelsk etter hvert blir hovedspråk her i landet.

DEL

Leserbrev 

Med tysdagsavis er bunnen nådd. Men det er lys i enden av tunnelen, det er vel bare et spørsmål om tid før engelsk blir hovedspråket her i landet som så mange andre steder i verden. Så kan Magne Åsbrenn (som språk-usurpator ikke fortjent til Aa) bare sitte der med sine tysdagar.

Et interessant spørsmål i den sammenheng er hva som vl skje med landets lovverk. Nå finnes det såvidt jeg vet ikke oversettelser til hverken riksmål eller engelsk. Skal vi da ha fossiler sittende som tolker når lovene anvendes?

Jeg ser på denne leflingen med det misfoster av et språk som kalles nynorsk som en stedfortreder i bestrebelsene for å verne de smaalenske dialekter.

Jeg tror ellers at den utbredte bruk av sunnmøringer i TV skyldes at nynorsk i realiteten er et annet navn for sunnmørsdialekt. For innvandrere vanskeliggjør det tilegnelsen av det norske språk, og er kontraproduktiv mht. integrering i det norske samfunn.

Jeg lurer forresten på om ikke nynorsk nå benyttes langt mere enn 25 prosent i TV.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags